banner564

UBP 18 oldu

Kaşif, Serdaroğlu ve Bakırcı’nın partiye dönüşü 4 ret oyuna karşın onaylandı

UBP 18 oldu
banner598
Çiğdem AYDIN

   Kısa bir süre önce Demokrat Parti’den (DP) istifa eden 3 milletvekili, dün gerçekleşen sancılı toplantı sonrasında Ulusal Birlik Parti’sine (UBP) geçti. Böylece UBP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 18’e yükseldi.
   UBP Merkez Yönetim Kurulu’nun dün Meclis Grubu ile gerçekleştirdiği toplantıda milletvekilleri Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu ve Hamit Bakırcı'nın partiye geçişlerini değerlendirdi. Meclis Başkan Yardımcısı, Girne Milletvekili Ünal Üstel, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Gürsel Uzun, Mustafa Tan, Ergün Recai buna karşı çıktı. Özellikle, eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in dönüşüne karşı çıkan MYK üyeleri, “daha önce partimizi terk edip giden bir kişiyi geri almamız tabanı rahatsız eder” diyerek bu duruma karşı çıktı.
   Diyalog’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir MYK üyesi, DP’den ayrılan 3 milletvekilinin geri dönüşüne karşı çıkanların, partiden istifa dahil bir dizi tepki eylemi gerçekleştireceğini iddia etti. Sözkonusu MYK üyesi, dünkü toplantıda Ersin Tatar, Ata Tahiroğlu, ve Mustafa Arıkan’ın oy kullanmadığını söyledi. İlker Edip ise çekimser kaldı.

Özgürgün: Oy çokluğu var
  UBP Genel Başkanı Özgürgün ise yaptığı açıklamada, 3 milletvekilinin partiye kabulünün oy çokluğu ile kabul edildiğini söyledi. Özgürgün, genel başkan olarak görevinin tüzüğe uygun biçimde karar alma, birlik ve beraberlik yanında alınan kararlara uyulmasını sağlamak olduğunu kaydetti.
   Toplantı sırasında çıkan tartışmaların ve karar sonrası karara karşı çıkanların partiden istifa edecekleri yönünde yaptıkları söylemlerin sorulması üzerine ise Özgürgün, her partide olduğu gibi UBP’de de birtakım tartışmaların yaşandığını ve tüm kararların yaşanan tartışmalardan sonra alındığını söyledi.
   Özgürgün “Parti olmak oy çokluğu ile alınan bir karar olsa da bu kararı tüm partinin kararı olarak kabul etmektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474