banner564

Uçanok: “10 milyon dolarlık mal varlığım var”

Davaları Ağır Ceza’ya havale edilen Ali Osman Uçanok, tutuksuz yargılanması durumunda mehkemenin talep edeceği tüm şartları yerine getireceğini belirtti ama kabul görmedi

Uçanok: “10 milyon dolarlık mal varlığım var”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan kavga ile ilgili tutuklu bulunan Uçanok grubunun sanıkları Ali Osman Uçanok,  Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz dün Gazimağusa Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak yargılanmak üzere Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanıkların Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesini ve tutukluluk hallerinin devam etmesine talep etti ve bu maksatla meselenin  tahkikat subayı Ulaş Ursavaş’ı tanık kürsüsüne çağırdı.
Sanıkların 20 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi karşısında bulunan park alanı içerisinde meydana gelen kavga nedeni ile tutuklanarak 31 Ağustos 2015 tarihinde hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildiklerini anımsatan Ursavaş, tutukluluk süreleri dolan sanıkların serbest kalması halinde davalarından kaçmalarının muhtemel olacağını ve karşı grup ile aralarında bulunan husumet nedeni ile olayların büyüyebileceğini söyleyerek sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti.

Avukatı: Ev hapsi şartı ile serbest kalsın
Sanıkların avukatı Emre Kadri ise sanıkların Ağır Ceza mahkemesine havale edilmesine itiraz etmezken sanıkların tutukluluk hallerinin devamı talebine itiraz etti. Bu maksatla sanıkları tanık kürsüsüne çağıran Kadri, sanıkların gerekirse güneş battıktan sonra sokağa çıkmayacak ve ev hapsi uygulanacak bir şekilde teminata bağlanarak serbest bırakılmalarını talep etti.
Bu bağlamda mahkemeye tanık kürsüsünde şahadet veren Sanık 1 Ali Osman Uçanok’ta gerekirse güneş batımında güneş doğumuna olan süre zarfı içerisinde evden dışarı çıkmama ile ilgili mahkemenin vereceği karara uyabileceğini söyledi.

“10 Milyon dolarlık mal varlığım var”
Birçok şirketi bulunduğunu ve 10 milyon dolarlık mal varlığı olduğunu söyleyen Uçanok, bu kadar mal varlığını ve düzenini bozarak yurt dışına kaçma gibi bir niyetinin olmadığını iddia etti.

13 Ekimde yargılanmaya başlayacaklar
Huzurundaki şahadetleri ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, sanıkların  13 Ekim 2015 tarihinde yargılanmalarına başlamak üzere Ağır Ceza Mahkemesine havale edilmelerine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473