banner564

Ülkeye nasıl girdi?

Polisin 6 yıldır aradığı dürbünlü suikast silahı ‘Kanas’, Gayretköy’deki dere yatağında bulundu

Ülkeye nasıl girdi?
banner598
Zorkun TAŞER
Lefkoşa Polis Müdürlüğü tarafından, Kuzey Kıbrıs’a 6 yıl önce getirildiği bilinen fakat yapılan tüm aramalara rağmen izine rastlanamayan Dragunov (Kanas) marka uzun menzilli bir suikast silahı Gayretköy’deki bir dere yatağı içerisinde bulundu. Ülkeye nasıl getirildiği hala bilinmeyen dürbünlü suikast silahının, 2009 yılında başına altı kurşun sıkılarak öldürülen Yücel Erol’a ait olduğu iddia ediliyor. 
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık altı yıldır, ülkede Dragunov (Kanas) marka uzun menzilli bir suikast silahının varlığının polisin bilgisinde olduğu kaydedildi. 
Açıklamada, uzun süren takip sonucu, dün Gayretköy’de bir dere yatağı içerisinde; söz konusu silah ve silaha iki adet dürbün, bir adet şarjör, 44 adet 7,62 mm çapında canlı mermi ile bir adet 9 mm çapında canlı merminin Lefkoşa Polis Müdürlüğü personeli tarafından gömülü olarak bulunduğu belirtildi.

Silah Yücel Erol’un muydu?
Lefkoşa Polis Müdürlüğü personelinin 6 yıl süren ısrarlı araması sonucu toprağa gömlü olarak bulunan silahın, 2009 yılında başına altı kurşun sıkılarak öldürülen Yücel Erol’a ait olduğu düşünülüyor. Lapta bölgesinde12 Mayıs 2009 akşamı başına sıkılan 6 kurşunla öldürülen Yücel Erol cinayetinin ardından tutuklanan Mustafa Çavga, Hasan Nur ve Emin Özbeyit, polisteki ifadelerinde Yücel Erol’un kendilerini öldürmek için yurt dışından suikast silahı getirdiğine dair iddiada bulunmuş, alınan bilgi üzerine polis uzun süren bir takibe başlamıştı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473