banner564

Uluslararası katılım olacak

İskele Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri, 3 Mart’ta başlıyor

Uluslararası  katılım olacak
banner598

İskele Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenleyeceği “Kültür ve Sanat Günleri”, 3 Mart pazartesi günü başlıyor.

İskele Belediyesi 5. Kültür ve Sanat Günleri’nin açılışını, İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yapacak.

Uluslararası Şiir Buluşması, Türk Sanat Müziği Konseri, İskele Köy Kadın Kursu Sergisi, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları oyunu, DAÜ Çocuk Korosu Konseri, Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyunu, Fotoğraf ve çeşitli etkinliklerin yer alacağı Kültür ve Sanat Günleri, 31 Mart’a kadar sürecek.

İskele Belediye Başkanı Halil Orun dün, Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısında, 3- 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri programını açıkladı.

Halil Orun’a basın toplantısı sırasında, etkinliğe katkı koyacak olan KIBATEK temsilcisi Emel Kaya Gözlü ile Kıbrıs Türk Sanat Derneği Başkanı Dr. Turgay Akalın eşlik etti.

Orun: Kültür ve Sanatta da sınrıları zorlayacağız

İskele Belediye Başkanı Halil Orun, konuşmasında, Kültür ve Sanat Günleri etkinliği açılışının 3 Mart pazartesi günü saat 19.30’da, UBP Genel Başkanı Özgürgün tarafından yapılacağını belirterek, etkinliğin, İskele Köy Kadın Kursu kursiyerlerinin oyma, koza ve nakış işleri sergisinin açılışı ile başlayacağını kaydetti.

Orun, serginin ardından İskele Belediyesi’nin KIBATEK ile birlikte organize ettiği “16. İskele-KIBATEK Uluslararası Şiir Buluşması”na katılacak şairlerin, kendi dillerinde şiirlerinin sunumunun ve resepsiyonunun yapılacağını dile getirdi.

Kırsal kesimin merkezi konumunda bulunan İskele’de, halkı, hem sanat ve kültürle buluşturmak, hem de kendi öz değerlerini, gençlerin sergileyeceği sanat ve kültür performansları yanında konukların becerilerini izlettirmenin kendileri açısından büyük bir zevk ve mutluluk olacağını söyledi.

Tüm etkinliklere İskele Atatürk Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yapacağını ifade eden Orun, “İskele Belediyesi her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da sınırlarını zorlamakta, çocuklarımıza, gençlerimize kültür ve sanatı sevdirme misyonunu başarıyla sürdürmektedir” dedi.

Orun, organize edilen bu ay içinde birçok dernek ve kişiye, ürettikleri eserleri ve oyunlarını halkla buluşturma olanağı yaratılacağına işaret ederek, “İskelemiz kültür ve sanat alanında bir marka kent olma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.

Halil Orun, kültür ve sanat günlerinin gerçekleştirilmesi için belediye meclisinin oybirliği ile karar aldığını belirterek, etkinliğin gerçekleştirilmesi için kaynak ayıran belediye meclisine, KIBATEK’e, program desteği veren dernek ve kişilere, programı hazırlayan etkinlikler komitesi başkan ve üyelerine teşekkür etti.

 

Akalın: Desteğimiz sürecek

Orun konuşmasının ardından etkinliklerin programını okudu.

KIBATEK temsilcisi Emel Kaya Gözlü de, şiir buluşmasına Almanya, İtalya, Bosna Hersek, Kosova, Türkiye ve KKTC’den şairler katılacağını belirterek, etkinliklerin verimli geçmesini temenni etti.

Kıbrıs Türk Sanat Derneği Başkanı Dr. Turgay Akalın da, İskele’nin kültür ve sanatta marka, merkez olma yolunda da aday olduğunu belirterek, Halil Orun’a İskele’ye kazandırdığı bu kimlikten dolayı teşekkür etti ve her zaman İskele’de yapılacak bu tür etkinlikleri destekleyeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 05:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474