banner564

Umutlar 2016’da

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Yeni yıla genç kuşaklarımıza barış içinde yepyeni bir gelecek yaratma arzusuyla giriyoruz” dedi

Umutlar 2016’da
banner598
Yeni yıl dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, hükümet, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri mesaj yayımlayarak, 2016 yılının barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni yıla, Kıbrıs sorununu artık geride bırakma kararlılığı ve genç kuşaklara barış içinde yepyeni bir gelecek yaratma arzusu ve umuduyla gireceklerini söyledi.
Akıncı, “Büyük bir değişimi gerçekleştirip, yeni bir gelecek yaratmayı Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak elbirliğiyle başarabileceklerine” vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2015 yılını geride bırakıp yeni bir yıla girerken, geride bıraktıkları yılın, dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle bölgede savaşın ve istikrarsızlığın yarattığı acıları yüreklerinde hissettikleri bir yıl olduğunu kaydetti.


Siber: Herkes huzurlu yaşasın
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2016’nın hem ülkede, hem dünyada sorunların çözüldüğü bir yıl olması ve herkesin yaşam sürdüğü yerde demokrasi içinde, mutlu ve huzurlu yaşaması dileğinde bulundu.
Siber, “Daha güzel bir dünya mümkün; bunu gerçekleştirebilmenin yollarını arayıp bulmak tüm dünya liderlerinin ve uluslarının ortak gailesi ve çabası olmalıdır” dedi.
Sibel Siber, yayınladığı yeni yıl mesajında, geçen yılda yaşanan güzel olayların yanında 21. yüzyılda yaşanmaması gereken insanlık dışı olaylarla sarsıldığını belirtti.
Geçmişte olduğu gibi 2015’te de terör, şiddet, savaş ve göçlerin devam ettiğini kaydeden Siber, “Sahilde yatan Aylan'ın o küçücük cansız bedeni, tüm masumiyetiyle bize dünyanın çirkin yüzünü gösterdi” dedi.

Alanlı: 2016’dan beklentimiz büyük
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2016 yılının barışın, dostluğun ve sevginin yılı olmasını diledi. 
Güzellikleri ve üzüntüleriyle bir yılın daha geride bırakıldığını belirten Alanlı, “Yeni umutları ve heyecanları barındırdığına inandığımız 2016’yı büyük beklentilerle karşılıyoruz. Bölgemizin de içinde olduğu coğrafyada, ülkelerin nasıl savaşa girdiği, bu savaşta ailelerin nasıl parçalandığını, üzülerek izliyoruz. Bu acı tablodan ders çıkararak, devletimize sahip çıkmak, iç çekişmeleri geride bırakarak sorunlarımıza çözüm bulmak, halkımızın birlik-beraberliğini pekiştirmek her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Kalyoncu: Birçok zorluk aşılacak
Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, yeni yıl mesajı yayımladı.
Kalyoncu, temennisinin “yeni yılın; barışa, kardeşliğe, refaha ve dargınlıkların son bulmasına vesile olması ve yeni başlangıçlar yapılarak herkesin bir arada bulunmasını sağlaması” olduğunu bildirdi. 
Kalyoncu, “İnanıyorum ki, ülkemizde birlik ve dayanışma ile birçok zorluk aşılacak, yıllardır umut edilen barış ve kalıcı bir çözümün sağlanması ile hak ettiğimiz dünya medeniyetleriyle denk yaşam koşullarına ulaşılacaktır” dedi. 
Kalyoncu, geride bırakılan 2015 yılında, gerek ülkede gerekse bölgede birtakım olumsuzluklar yaşanmasına rağmen halkın, 2016 yılıyla ilgili beslediği umutlar ve düşlediği daha güzel günlerin oldukça fazla olduğuna inanç belirtti. 


Özgürgün: Fevri 
çıkışlar zarar verebilir”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yeni yıl mesajı yayımladı.
Mesajında “Ciddiyet, insan hayatının her alanında önemlidir belki, ancak devlet yönetiminde çok daha önemlidir” diyen Özgürgün, devlet yönetiminin, bilgi, tecrübe, öngörü ve ciddiyet yanında sabır da gerektirdiğini, “küçük hesaplar uğruna, değişebilecek koşullara karşı öngörüden yoksun, fevri çıkışların” halka zarar verebileceğini söyledi. 

Denktaş: Savaşsız bir 
dünya umut ediyoruz
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, yayımladığı yeni yıl mesajında, “Kıbrıs Türk halkı olarak 2016’dan, egemen, eşit, ekonomik ilişkileri güçlü, dünyayla entegre olmuş bir yaşam arzu ediyoruz” dedi.
Denktaş, “Bu hedefe ulaşabilmemizin tek yolu devletimize her zamankinden çok sahip çıkarak, halkımıza çok daha iyi hizmet vererek yolumuza devam etmektir” ifadesine yer verdi.
Mesajında, “Yeni yıl yeni bir başlangıç, yeni umutlar, daha çok huzur ve mutluluk, güvenli bir gelecek, huzurlu bir ortam, refah seviyesi yüksek bir toplum kurmakla mümkündür” ifadesini kullanan Denktaş, “Bu da, farklılıklarımızın farkına vararak hoşgörü çerçevesinde el birliği ile çalışmayı gerektirir” dedi.

Özyiğit: Çözümün yılı olsun
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2015 yılının; iç politika bağlamında kötü giden, ancak Kıbrıs sorunu açısından umutların yeniden yeşerdiği bir yıl olarak geçtiğini belirtti ve 2016 yılının; Kıbrıs’ta kalıcı, adil ve yaşayabilir bir çözümün, ayrıca adaletin ve emeğin yılı olmasını diledi. 

Sucuoğlu: Bereket dolu bir yıl olsun
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, 2016 yılının dünyaya barış getirmesini ve sağlık, mutluluk, umut ve bereket dolu bir yıl olmasını temenni etti. 
Sucuoğlu, “Bir yılı daha geride bıraktığımız bugün, geleceğe giden yolun insana verilen değerden geçtiğini her daim anımsayarak, hak ile adaletin yol göstericiliğine inancımızı yitirmeden sağlam adımlarla, yeni bir yıla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Taçoy: Yeni başlangıçlar için bir fırsat…
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin mutluluk ve heyecanının yaşandığı söyledi. Taçoy, zaman içinde insanların kendilerini yenilemeleri, yeni yılla birlikte yeni başlangıçlara adım atmaları için bir fırsat olarak değerlendirmeye başlandığını belirtti.
Taçoy, yayınladığı yeni yıl mesajında, yeni yılla birlikte yeni umutlar, güzel beklentiler, tüm dünya için iyimser dileklerin egemen olduğu bir ortam oluştuğunu kaydederek, insanların yaşama dair heveslerinin pekiştiğini ifade etti.

Arter: Halk için çalışmaya devam
Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter yayımladığı yeni yıl mesajında, Gazimağusa’nın farklı kültürleri barındıran, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan bir şehir olduğunu ve Belediye olarak çalışmalarında halkın refah ve sosyal gelişimini hedeflediklerini kaydetti.
2015 yılında kentin fiziki şartlarının geliştirilmesi için yeniden çalışma başlattıklarını belirten Arter, çalışmalarının 2016 yılında da aynı kararlılıkla devam edeceğini, ancak çalışmalarında halkın desteğinin, gerekli durumlarda katılımının oldukça önemli olduğunu kaydetti.


Sanayi Odası: Çok zor bir yıl geride kaldı
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), adada kalıcı barışın tesis edilmesinin Annan Planı dönemindekinde yaşanan ekonomik gelişmenin çok üzerinde bir etki yaratma potansiyeline sahip olduğunu ancak bu dinamiklerden en iyi şekilde yararlanabilmek için bu sürece çok iyi hazırlanmak gerektiğini vurguladı.
Oda, şu anda sanayi sektörü dahil, ülkede çoğu sektörün çözüme hazır olmadığını belirtti.

Yeni yıl mesajında 2015’in zor bir yıl olduğunu kaydeden Sanayi Odası, 2016’nın Kıbrıs Türk halkı için “Kıbrıs müzakerelerinin olumlu sonuçlanması ve su projesinin ekonomiye kazandırılması” olmak üzere iki olumlu gelişmenin söz konusu olduğunu kaydetti.
Mesajda, 2016 yılında Kıbrıs Türkü açısından iki potansiyel olumlu gelişmenin söz konusu olduğu belirtilerek şöyle denildi:
“Kıbrıs müzakerelerinin olumlu sonuçlanması ve su projesinin ekonomiye kazandırılması.
Adamızda kalıcı bir barışın tesis edilmesi, Annan Planı dönemindekinde yaşanan ekonomik gelişmenin çok üzerinde bir etki yaratma potansiyeline sahiptir. Ancak bu dinamiklerden en iyi şekilde istifa edebilmemiz için bu sürece çok iyi hazırlanmamız gerekmektedir.”


Güneşoğlu: Aydınlık günler getirsin…
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa İlçe Başkanı İsmail Güneş Güneşoğlu, 2016 yılının ülkeye ve tüm dünyaya refah, barış, huzur, birlik ve aydınlık günler getirmesini diledi.
Güneşoğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni umutlarla, yeni bir yıla girecek olmanın heyecanını hepimiz yüreğimizde taşıyoruz. 2016 yılının vatanımıza ve tüm dünyaya refah, barış, huzur, birlik ve aydınlık günler getirmesini temenni ediyorum” dedi.


İzcan: Mücadeleye devam edeceğiz
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, 2016’nın demokrasi, adalet ve çözümün yılı olması için kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
İzcan, BKP Basın Bürosu aracılığıyla yayımladığı yeni yıl mesajında, 2015’te halkın değişim ve çözüm iradesini güçlü şekilde ortaya koyduğunu ancak hükümetin her alanda yıkım yarattığını savundu.2015’te ekonomik krizin derinleştiğini, çalışanların ve toplumun büyük kesiminin daha da yoksullaştığını, işsizlik ve suç oranlarının tavan yaptığını belirten İzcan, “Büyük iddialar ile hazırlanan hükümet programı yalan olmuştur. Yolsuzluk ve usulsüzlükler örtbas edilmiş, çalışanların sosyal haklarına saldırılar artmış, üreticiler kaderlerine terk edilmiş, sağlık ve eğitim çökmüş, partizanlık artarak sürdürülmüş, üçlü kararnameler ile müşavir ordusu büyütülmüş ve sivilleşme, demokratikleşme söylemleri havada kalmıştır” dedi.

Tunalı: daha fazla umut  
Sosyal Demokrat Parti (SDP), 2016’nın halka daha fazla umut, sevinç ve mutluluk getirmesini diledi.
SDP Başkanı Tözün Tunalı yeni yıl mesajında, “2015 yılı acılarıyla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2016 yılı KKTC insanına daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamımızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep bizimle olsun. Yeni yılın özelde KKTC halkına, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim” ifadelerine yer verdi.

Gardiyanoğlu: Yeni yıl kutlu olsun
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, tüm halkın ve sağlık emekçilerinin yeni yılını kutladı. 
Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, mesajında, “tüm halkımızın ve sağlık emekçilerinin yeni yıllarını kutlarken, 2016 yılının, insana, insan haklarına ve hukuka saygının arttığı, adamıza barışın geldiği, sağlıktaki başsızlığın ve sistemsizliğin yerini sistemin aldığı, mutluluk ve huzurun daha çok hissedildiği bir yıl olmasını dileriz” ifadelerine yer verdi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473