banner564

“Umutsuzluğa kapılmayın”

Önlerinde iki seçim bulunduğuna işaret eden Erhürman, CTP’nin “yozlaşmış sistemi” yerle bir edeceğini savundu

“Umutsuzluğa kapılmayın”
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi, geçen hafta cumartesi akşamı Dome Otel’de dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe Genel Başkan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, milletvekilleri, tüm ilçelerin başkanları ve yöneticileri, MYK ve PM üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 

Yapılan açıklamaya göre, etkinlikte Genel Başkan Tufan Erhürman ve Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi konuşma yaptı. 
Konuşmaların ardından CTP’nin ilk üyeleri arasında yer alan Erbay Özdenefe, Ali Şemi ve Mehmet Kim’e plaket verildi; ardından Girne İlçesi’nin hazırladığı ve CTP’nin mücadele tarihini anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. 
Genel Başkan Tufan Erhürman, “UBP-DP azınlık hükümetinin ortalığı hukuksuzluğa, yolsuzluğa ve savaş çığırtkanlığına boğduğu bu günlerde dayanışmaya daha çok ihtiyaçları olduğunu” söyledi.
Hükümetin sığındığı tek bir limanın, Kıbrıs Türk halkının öz güvenini zedelemek olduğunu savunan Erhürman, sürekli “Bizden bir şey olmaz, bu memlekette hiçbir şeyi değiştiremeyiz, böyle gelmiş böyle gider” algısının yaratılmaya çalışıldığını kaydetti.
Erhürman, önlerinde iki seçim bulunduğuna işaret ederek, “yozlaşmış sistemi” CTP’nin yerle bir edeceğine ve tüm halkın kazanacağına olan inancını  dile getirdi.

“Bunu tek parti yapar o da CTP…”
Hiçbir CTP’linin umutsuzluğa kapılma gibi bir lüksü olmadığını belirten Erhürman“Eğer bu yozlaşmış düzen, bu fasaryalar, bu yüzlerinde beş kat muşamba olanlar hepsi birden ortadan kalkacaksa, bunu bu ülkede tek bir parti yapabilir, o da CTP’dir, CTP’lilerdir” dedi.
Erhürman, “Öz güvenimizi asla kaybetmeyeceğiz. Kıbrıs Türk halkı bundan çok daha zor koşullarda mücadele etti ve değiştirmeyi başardı. Çalışırız, yaparız” dedi. 
Erhürman, hiçbir CTP’linin umutsuzluğa kapılma gibi bir lüksü olmadığını dile getirdi.
Erhürman’ın ardından söz alan Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi de, CTP’nin kurulduğu günden bu yana Kıbrıs’ı federal bir anlayışla birleştirmek için mücadele verdiklerini ve sorunun halen çözümsüzlüğünü koruduğuna dikkat çekti. Kişi, bu konuda CTP’nin kuruluş ilkeleri doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. 
   Hükümete eleştiriler yapan Kişi, dayanışma içinde mücadelenin önemini vurguladı.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, kadın cinayetlerinin ürkütücü boyutlara ulaştığını vurgulayarak, kadına yönelik şiddeti önleyen yasaların bir an önce çıkarılmasını istedi.
CTP Kadın Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, ataerkil toplum yapısının bir sonucu olarak psikolojik, fiziksel, ekonomik ve duygusal şiddete maruz kalmak zorunda bırakılan kadınlar için daha fazla ses çıkarmak gereken bir dönemden geçildiği kaydedildi.
Gazete manşetlerinde yer alan kadın cinayeti rakamlarının, meselenin ürkütücü boyutlara ulaştığının göstergesi olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu, şiddete karşı mücadeleye yönelik çalışmaların en erken zamanda başlatılması için bir uyarıdır.” denildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474