banner564

Üst düzey temaslar yapıldı

St. Petersburg’ta düzenlenen PAB Genel Kurul toplantısına Cumhuriyet Meclisi heyeti de katıldı

Üst düzey temaslar yapıldı
banner598
Cumhuriyet Meclisi heyeti, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 137. Genel Kurul toplantısı kapsamında temaslarda bulunuyor.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Rusya’da bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Milletvekili heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Heyetler arası görüşmede Crans Montana sonrası Kıbrıs sorunu konusunda gelinen son durum ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşmede ayrıca Kıbrıs Türk Halkına uygulanan izolasyon ve ambargoların kaldırılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.
Başkan Siber, bu tür parlamentolar arası toplantılara gözlemci üye olarak da olsa katılımlarının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Siber, demokrasiye inanmış ülkelerin bu konudaki hatalarını düzeltmeleri gerektiğini ifade etti ve demokrasi ile seçilmiş halkın temsilcilerinin sesine ambargo konmasının
bugüne kadar ne barışa ne de çözüme katkı sağladığını vurguladı.
TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı Asya Parlamentolar Arası Birlik Başkanı seçilmesinden dolayı kutlayan Siber, bu Birliğe daha önce gözlemci üyelik için başvurduklarını  belirtti.
Öte yandan PAB yetkililerinin organizasyonu ile, Cumhuriyet Meclisi Milletvekilleri, Kıbrıslı Rum Milletvekilleri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.
Meclis heyetine, Başkan Yardımcısı ve DP Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’nın başkanlık ettiği toplantıda, UBP Milletvekili Ahmet Kaşif, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay ve TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474