banner564

Uyuşturucu ile ilgili seminer düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası(KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Eğitim Vakfı'nın desteğiyle Lefkoşa’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) uyuşturucu ile ilgili seminer düzenlendi.

Uyuşturucu ile ilgili  seminer düzenlendi
banner598

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst seminerde yaptığı konuşmada, bakanlık görevini devraldığı zaman, çevre ve trafik eğitimi yanında kötü alışkanlıklardan çocukları nasıl koruyabilecekleri üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini, bunun sonucunda, çevre eğitimini müfredata dahil etme noktasına geldiklerini, uyuşturucu noktasında da çok katılımcı bir çalışma öngördüklerini kaydetti.

Dürüst, bugünkü sunum için katkılarından dolayı sivil toplum örgütü ve Vakıf yetkililerine teşekkür etti.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise konuşmasında, uyuşturucu ile mücadelede yüzleşme ve farkındalık yaratmanın önemini, “Yüzleşmezsek çözüm bulamayız, farkındalık ne kadar çok olursa o kadar etkili oluruz” ifadeleri ile vurguladı.
Son dönemlerin yeni tuzağının nargile olduğunu da anlatan Karaokçu, nargilenin sigaradan onlarca kat daha zararlı olduğunun bilimsel olarak ortaya konduğunu belirtti.
Bally ve uyuşturucunun çocuk ve gençleri ciddi şekilde tehdit eden ve her geçen gün büyüyen bir başka sorun olduğunu kaydeden Karaokçu, bir yapıştırıcı olan Bally’nin marketler ve seyyar satıcılar aracılığıyla genç ve çocuklara satıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474