banner564

Üzerlerine atladı

Suriye’den Mersin’e, oradan da Gazimağusa’ya getirilen bir kilo uyuşturucuyu, narkotik köpek ‘Tarçın’ ele geçirdi

 Üzerlerine atladı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Limanı’nda dedektör köpek Tarçın’ın tepki vermesi sonucu üzerleri aranan ve 1 kilo uyuşturucu madde tasarruf ettikleri belirlenen Mehmet Vurmaz ile Mehmet Kara isimli zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 29 Aralık 2015 tarihinde Bozcaada Gemisi ile Gazimağusa Limanına gelen zanlılar Mehmet Vurmaz ile Mehmet Kara’ya dedektör köpek Tarçın’ın tepki vermesi üzerine zanlıların arama odasına götürüldüklerini ve üzerlerinde arama yapıldığını söyledi. Yapılan arama sonucunda zanlı 1 Mehmet Vurmaz’ın kemeri ile pantolonu arasına sıkıştırılmış halde kalıp şeklinde 5 paket içerisinde toplam 1 kilo hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Kaleci, zanlıdan elde edilen soruşturmada  konu uyuşturucu maddenin Türkiye-Suriye sınırından alınarak satılmak ve içilmek maksadı ile KKTC’ye ithal edildiğinin belirlendiğini ifade etti.

Bugün yeniden mahkeme huzurunda
Soruşturmanın devam ettiğini aktaran Kaleci, zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473