banner564

Vahşete anlamlı tepki

Kuzey Kıbrıs’taki kadınlar bugün, Özgecan için siyah giyiniyor

Vahşete anlamlı tepki
banner598
Mersin'in Tarsus ilçesinde, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi sonucu tüm Türkiye ayağa kalktı. Milyonların sokağa döküldüğü birçok ilde, Özgecan’a yapılan vahşet protesto edildi. Kuzey Kıbrıs’ta da birçok kişi, hayatının baharında, bindiği minibüste, insanın tüylerini ürperten bir cinayete kurban giden Özgecan’a yapılan vahşete lanet yağdırdı.
Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenen çok sayıda kadın, Özgecan’ın uğradığı melun saldırıya dikkat çekmek için bugün siyahlara bürüneceklerini açıkladı. Her meslek grubundan yüzlerce kişi, “Başka Özgecanların hayatının kararmaması için bugün biz karalar bağlayalım. Bu vahşete tepki için ses verelim. Kadına şiddet kader değil” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Katil ve yardım edenler tutuklandı
Öte yandan, Özgecan Aslan'ı öldürdükleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklandı.
İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Tarsus Adliyesi'ne sevk edilen Ahmet Suphi A. ve babası Necmettin A. ile Fatih G, cumhuriyet savcısınca ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ahmet Suphi A, "canavarca hisle öldürme", Necmettin A. ile Fatih G. ise "suça iştirak, yardım ve yataklık" suçlarından tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474