‘Varlığımızın teminatı’

Türkiye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Kıbrıs’taki birlikleri denetledi, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüştü

‘Varlığımızın teminatı’

Türkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Devir Teslim Töreni’ne katıldı. Tokel, törenin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’ne bağlı birliklerde incelemelerde bulundu.
Birliklerde gerçekleştirilen incelemelerin ardından Orgeneral Tokel, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu makamında ziyaret etti. Görüşmede Tokel’e, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Sebahattin Kılınç eşlik etti.

Tokel, Devir Teslim Töreni’ne katıldı
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığında Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi.
Milli Savunma Bakanlığının Sosyal hesabındaki paylaşıma göre, tören, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel'in katılımıyla yapıldı.
Paylaşımda, törene ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

Ertuğruloğlu’nu ziyaret etti
Tokel, törenin ardından Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu makamında ziyaret etti.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’taki varlığı ve bölgedeki rolü ele alındı.
Ertuğruloğlu, Orgeneral Tokel’in ziyaretinin kendilerine büyük bir güç ve güven verdiğini belirterek, Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığının hayati önem taşıdığını vurguladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta barış ve güvenliğin teminatı olduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, “Türk ordusunun adadaki varlığı, Kıbrıs Türk halkının huzurunun, varlığının, güvenliğinin ve geleceğinin en güçlü teminatıdır” dedi.
Ziyaretin anısına karşılıklı plaket takdim edildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinan
Sinan - 3 hafta Önce

Sayın Ertoğruloğlu Tüm Kıbrıs’ın Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmalıdır !

T/C
T/C - 3 hafta Önce

Kıbrıslı Türklerin varlığının teminatı, 1960 Londra ve Zürih antlaşmaları ile kurulan KC ne Kıbrıslı Rumlar ile birlikte ortak olmasıdır. KC ortaklık devleti kurulmamış olsaydı, ne Kıbrıslı Türkler olurdu, ne de Enosisi önlemek adına (VeTaksimi) engellemek için garantör yapılan Türkiye. Lozan anlaşması ile Kıbrısın İngiliz toprağı olduğu kabul edilmişti. Türkiye’nin garantör olmasını sağlayan Kıbrısta büyük mücadeleler veren, bıı uğurda çok acılar yaşayan ve 52 yıldan beri çözüm hasreti ile yanan Kıbrıslı Türk varlığıdır.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474