banner564

Vatandaş tepkili

Sadece 25 dakika süren yağmur Girne’nin bazı kesimlerini göle çevirdi

Vatandaş tepkili
banner598

 Onur ULAĞ

Girne’de dün aniden etkili olan ve yaklaşık 25 dakika süren sağanak yağmur nedeniyle şehir yine göle döndü, ortaya bilindik manzaralar çıktı. 
Yağmur yolları göle çevirdi, bazı iş yerlerini su bastı. Araçlar yollarda, vatandaşlar da kaldırımlarda mahsur kaldı. 
Ordu Pazarı önünde bulunan asfaltta kayma oldu, rögarlar taştı.
Yağışların bitmesinin ardından vatandaş rahat nefes alırken, işyerlerini su basan esnaf kolları sıvamak zorunda kaldı.
Esnaf dükkânlarına kadar giren suları temizlerken, Girne Belediyesi ekipleri de taşan rögarlara ve yağmurla birlikte liman bölgesine sürüklenen çöplere müdahale etti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, dereleri ıslah ettiklerini ancak yaz aylarında gelişi güzel atılan çöplerin kanalları tıkadığını söyledi.
Güngördü şunları söyledi: “Yaz aylar boyunca gelişi güzel atılan çöpler yağmurla birlikte sürüklenerek kanalları tıkadı. Atatürk Caddesi’nden geçen bir dere yatağı var. O dereyi ıslah etmiştik. 
Bu dere yatağında bir insanın girebileceği büyüklükte bir menfez var. Yağmur durur durmaz belediye çalışanı arkadaşlarımız altına inecek ve orayı kontrol edip sıkıntının nereden kaynaklandığını tespit edecek. Ancak Ordu Pazarı önünde bulunan asfalt kayması ve rögarların patlaması dışında büyük çaplı bir hadise yaşanmadı. Genel olarak hasarlar asfaltta ve kaldırımdadır.”
Vatandaşların çevre konusunda duyarlı davranması gerektiğini ifade eden Güngördü, “Burada toplanan çöplerin hepsi köpük, pet şişe ve benzeri maddelerdir. Bunlar dere yataklarını tıkıyor” dedi.

En çok yağış Doğancı’ya
Bu arada Meteoroloji Dairesi, önceki sabahtan dün sabaha kadar en çok yağışın metrekareye 15 kg ile Doğancı’da kaydedildiğini bildirdi.
Doğancı’yı, metrekareye 14 kg ile Taşpınar, 12 kg ile Gemikonağı ve 5 kg ile Güzelyurt ile Gaziveren takip etti.
Yeşilırmak ile Kalkanlı’da ise 2 kg/m² yağış ölçüldü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473