banner564

Vatandaştan  anlayış istedi

Hastaların yüzde16’ sının polikliniklerden aldığı randevularına gelmediğini belirten Dizdarlı, acil serviste ise aşırı yoğunluk yaşandığını söyledi

Vatandaştan  anlayış istedi
banner598

 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, kaliteli sağlık hizmeti alma konusunda sağlık çalışanları kadar halka da görev düştüğünü belirterek, vatandaşlara “sağlık görevlilerinin ve hastanedeki uyarı işaretlerinin verdiği talimatlara uyun” çağrısı yaptı.

Hastaların yüzde16’ sının randevularına gelmediğini de belirten Dizdarlı, randevularına gelmeyecek hastaların hastaneyi arayarak bunu bildirmesini istedi, böyle yapılması halinde randevu bekleyen hastaların hekimlere daha kısa sürede ulaşabileceğini vurguladı. 
Dizdarlı, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne “6085441” numaralı telefondan ulaşılabileceğini, santraldeki yığılmanın önüne geçilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden ilgili bölümlerin dahili numarasının öğrenilmesini de istedi. Dizdarlı, “Gerçekten ihtiyaç olan durumlarda santrale başvurulması önemli” dedi.
Acil servisin polikliniklerde tedavi edilen vakalar için olmadığını da belirten Bülent Dizdarlı, “Günlerdir süren ishal, diz şişmesi, baş ağrısı gibi rahatsızlıklar acil vakalar değildir ve bu vakalar acil servisin işleyişini sekteye uğratıyor” ifadelerine yer verdi.
Acilde vakaların aciliyetine göre muayene edileceği Triaj sistemine geçilmesi için çalışmaların sürdüğünü de belirten Dizdarlı, “Vakalar aciliyetine göre muayeneye alınacak” açıklamasında bulundu, halktan bilinçli olarak hareket ederek sağlık çalışanlarına yardımcı olmasını istedi.
Dizdarlı, hastaneye ek poliklinik binaları yapılması için çalışmaların başlatıldığını da duyurdu.
Başhekim Dizdarlı, yazılı açıklamasında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve sağlık alanında hayata geçirilmesi hedeflenen bazı projelerle ilgili bilgi verdi.

Triaj uygulaması nedir?
Triaj uygulamasıyla acile başvuran hastaların çeşitli renk kategorilerine ayrılacağını ve bu sayede sıraya göre değil vakanın aciliyetine göre muayeneye alınacağını da belirten Dizdarlı, şunları da ekledi:
“Örneğin acil bir vaka olarak trafik kazası, kalp sıkışması gibi durumlar  ‘yeşil’ kod uyarınca hemen muayeneye alınabilecek, ateşli bir hastalık gibi durumlar ‘sarı’ haftalardır baş ağrısıyla acile başvuran bir kişi ‘kırmızı’ kod uyarınca aciliyet sırasında daha alt sırada yer alarak acil vakaların yoğunluğuna bağlı olarak muayeneye alınacak. Ayrıca acil serviste kırmızı ve sarı kod alan ve sosyal güvence dahilinde olamayan ve/veya KKTC vatandaşı olmayan kişiler, bu koşullardaki polikliniklerde tedavi olan kişilerde aynı koşullarda,  harçlar ve ücretler tüzüğü gereğince tedavi ücretlerini karşılayarak bu hizmeti alabileceklerdir.”
 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473