banner564

Veliler tepkili

Sedat Kılıç, Başbakanlık Halkla İlişkiler Mdürü olunca, Çanakkale Ortaokulu öğrencileri öğretmensiz kaldı

Veliler tepkili
banner598

Mağusa’daki Çanakkale Ortaokulu’nda tarih öğretmeni olarak görev yapan Sedat Kılıç’ın Başbakanlığa Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü atanmasından dolayı, orta üçüncü sınıf öğrencilerinin TC İnkilap Tarihi dersinin 1,5 aydır boş geçtiği iddia edildi.

Çanakkale Ortaokulu Okul AileBirliği önceki gün akşam bir toplantı gerçekleştirerek konuyla ilgili basına bilgi verdi. Okul Aile Birliği Başkanı Burak Özanlar, çocuklarının 24 Şubat tarihinden itibaren tarih derslerinin boş geçtiğini söyledi. Özanlar, başbakanlığa atanan öğretmenin yerine yeni öğretmen eğitimci gönderilmemesinin çocukları mağdur ettiğini belirtti. Çocukların geleceğiyle oynandığını belirten Özanlar, yetkililerin bir an önce bu konuya çözüm bulmasını istediklerini dile getirdi.

Okul yönetiminin öğretmen talebiyle ilgili bakanlığa yazı gönderdiğini anlatan Burak Özanlar kimsenin konuyla ilgili kılını bile kıpırtdatmadığını savundu. 7-14 Nisan tarihlerinin sınav haftası olduğunu söyleyen Özanlar sınavlar bitimine kadar bakanlığa süre verdiklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Okul müdüründen ailelere destek

Okul Müdürü Emin Özkalp okul aile birliğinin haklı olduğunu ve kendilerine destek verdiğini belirtti. Özkalp, çocukların görmedikleri dersten sınava sokmamak için TC İnkilap Tarihi sınavını programdan çıkardıklarını söyledi. Özkalp, “çocuklarımız geleceğimizdir, gözbebeğimizdir” dedi.

Özkalp, öğretmen açığının kapatılmaması halinde bakanlığın kendilerine yetki vermesini talep ederek okul olarak öğretmen istihdam edecek durumları olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474