banner564

Vitamin deposu

Açık pazara giden vatandaşların çoğu, fiyatları ucuzlayan narenciye ürünlerinden aldı

Vitamin deposu
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da kurulan açık pazara akın eden halk, bol bol sebze ve meyve aldı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, hem gezdi hem de alışveriş yaptı. Yaklaşık iki haftadan beridir pazarın kalabalık olduğunu ifade eden esnaf, bunun satışlara da yansıdığını dile getirdi. Esnaf, vatandaşın yanı sıra öğrencilerin de pazara katkısı olduğunu söyledi. Vatandaşların en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alan domates ve salatalığın kilosu 3 buçuk, mandalina ve portakalın 2 buçuk, cennet hurmasının 5, mersinin ise 10 liradan satıldı.
Esnaf, özellikle narenciyenin bu hafta ucuzladığını vatandaşların da bol bol c vitamini depoladığını söyledi.

Esnaf ne dedi?

Mustafa Bağrıaçık: İşlerimiz çok şükür iyi gitti. Kısmette ne varsa iyi kötü memnun oluyoruz. Öğrencilerin pazara az da olsa katkısı vardır. Onlar gittiğinde eksikliği bayağı hissediyoruz. Ne kadar az da olsa faydası oluyor. En çok mandalina ve portakal sattık. Parası olan az çok alıp gidiyor, olmayan da geziyor. Pazardaki ürünler marketlerdeki ürünlerden daha tazedir. Halkımız sağ olsun alıyor.

Ali Dağdelen: Satışlarımız çok şükür iyidir. Bu hafta pazarda bir canlılık bir hareketlilik var. Beklediğimiz kalabalığı gördük. Havanın güzel olmasının da etkisi var. Pazarcılar çoğaldı, fiyatlar uygun daha ne olsun. Sebze ve meyvenin dışında en çok zeytin sattım. Pazara halkın yanı sıra öğrenciler de uğruyor. Onlar da en çok salatalık ve domates alıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474