banner564

Vurgun miktarı 419 bin lira

Eğitim Bakanlığı memuru ile dolmuş şirketi sahibi, olmayan öğrencileri taşınmış gibi gösterip  devleti dolandırmakla suçlanıyor

Vurgun miktarı 419 bin lira
banner598

 Suna ERDEN

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda Öğretim Uzmanı olarak çalışan Hatice Ece Uzun ile Yorulmaz Akva Komandit isimli taşıma şirketi işletmecisi Yusuf Özbahadır’ın bir olup devleti dolandırdığı ileri sürüldü. İki zanlı ortaklaşa hareket ederken, Güzelyurt bölgesinden Ortaöğretim okullarına getirilen öğrencilerin sayısını fazla gösterip,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan fazladan para aldı. Zanlılar öğrenci kayıt taşıma formları üzerinde oynayıp hazırladıkları evraklarla 600 bin 929.24 TL yerine Bir Milyon 954 TL aldı. İşledikleri suç 2 yıl sonra ortaya çıkan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Formlarda sahtekarlık yaptı
Duruşmada iddiaları aktaran polis, 2016-2017 yılları arasında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda 1.Derecede Öğretim Uzmanı olarak çalışan zanlı  Hatice Ece Uzun ile Yorulmaz Akva Komandit isimli taşıma şirketi işletmecisi Yusuf Özbahadır’ın ortak hareket edip, devleti dolandırdığını söyledi. Polis, Hatice Ece Uzun’un Güzelyurt bölgesinden Ortaöğretim okullarına getirilen öğrencilerin taşımacılık ücretleri için doldurulan formlarda sahtekarlık yaptığını açıkladı. 
Polis, zanlı Uzun’un, Yusuf Özbahadır ile birlikte okullardan gönderilen formlardaki öğrenci sayısını fazla gösterip, bakanlık tarafından doldurulan formlar üzerinde oynama yaparak kayıt tuttuklarını ifade etti. 

Olmayan öğrenciler taşınmış…
Zanlıların olmayan öğrencileri taşınmış gibi göstererek, bakanlıktan Yorulmaz Akva Komandit Şti ve Ali Kali Otobüs Şirketine ödenmesi gereken 600 bin 929.24 TL yerine Bir Milyon 954 TL ödenmesini sağladıklarını açıkladı.
Polis, zanlıların 419 bin TL'yi sahtekarlıkla temin ettiklerini mahkemeye aktardı
Zanlıların 11 Mart 2019 tarihinde mahkeme emri gereği tutuklandıklarını belirten polis, soruşturmanınd devam ettiğini belirterek, 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473