banner564

Yakın takipte

Arınç, adadan ayrılırken Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bu kez “Gönlümüzden bazı şeyler geçebilir. Ama bunları açık ve halkın hissedeceği şekilde yapmak bize yakışmaz” dedi

Yakın takipte
banner598
Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC ziyaretinde Ekonomik ve Mali Protokol üzerinde gözden geçirme yapıldığını belirterek, “Bazı konularda henüz gelişme az olmakla birlikte, bazı konularda ilerleme kaydedilmiştir. Bazı konularda da hükümet, siyasi irade olarak bunları gerçekleştireceğini bizlere açıkça ifade ediyor” dedi. 
KKTC’de 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yakından takip edeceklerini, sonuçların ne anlama geleceğini inceleyeceklerini, ancak sonucu belirlemede yetkinin seçmende olduğunu da söyleyen Arınç, “Gönlümüzden bazı şeyler geçebilir. Ama bunları açık bir şekilde halkın hissedeceği şekilde yapmak bize yakışmaz” dedi. 
Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi projesine değinirken de Arınç, “Su Yönetim Projesi üzerinde hükümetler arasında imzaladığımız sözleşmede hükümler var. Buna uygun bir kanun taslağı üzerinde Kıbrıs’la birlikte çalışıyoruz. Bu taslak netleşmek üzere” diye konuştu.
Arınç, iki günlük ziyareti çerçevesinde bugün BRTK HD kanalının yayına başlaması vesilesiyle programa katılarak, ziyaretini ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 
Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkileri değerlendiren Arınç, Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıslı Türklere haksız ambargo ve izolasyonlar uygulandığını, Türkiye’nin anlaşmalardan doğan hakkını kullandığını ve kullanmaya devam edeceğini kaydetti. 
Türk tarafının BM’nin yürüttüğü müzakerelerde hep yapıcı olduğunu, masadan kalkmadığını söyleyen Arınç, karşı tarafın her seferinde bir bahane bularak masadan kalktığını, yine bu durumla karşı karşıya kalındığını belirtti. 
KKTC halkının yaşam kalitesinin artması, kalkınması, huzuru ve refahının yüksek olmasının amaçları arasında olduğunu vurgulayan Arınç, bunun sağlanması adına her türlü yardım ve işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. 
Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Ekonomik ve Mali Protokol ile ilgili yılda iki kez gözden geçirme yapıldığını anlatan Arınç, dün teknik heyetlerin yaptığı çalışmaları izlediğini, kapanış oturumuna katıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473