banner564

“Yanlış bir ön yargı”

Kalyoncu’nun; Türkiye’den gelen suyun yönetimi ile ilgili olarak yaptığı; “Özel şirket insanların alım gücü konusunda duyarlı davranmaz” açıklamasına Ticaret Odası tepki gösterdi

“Yanlış bir ön yargı”
banner598
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Başbakan Ömer Kalyoncu’nun; Türkiye’den gelen suyun yönetimi ile ilgili olarak yaptığı; “Özel şirket insanların alım gücü konusunda duyarlı davranmaz” açıklamasına tepki gösterdi.
KTTO, Başbakan’ın özel sektörü kamuoyu önünde “itibarsızlaştırmaya” teşebbüs ettiğini savunarak, özel sektörün itibarsızlaştırılamayacağını belirtti ve “Başbakan’ın ‘duyarsız’ dediği özel sektör, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomi ve sürdürülebilir bir çözüm için Kıbrıs Türk halkının en önemli dayanağıdır” dedi. 
KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, halen belediyelerin uhdesinde olan su dağıtımındaki kaçakların toplam su arzına oranının takriben yüzde 25 olduğu ve bu orana tahsilattaki sıkıntılar eklendiğinde su dağıtımından elde edilen gelirde takriben yüzde 40 oranında kayıp olduğuna işaret edilerek, “Dolayısıyla su kaçağının bedeli hane halkına yansıtılırken, özel işletmelerin kullanıcıların alım gücü konusunda duyarlı davranmayacağını ifade etmenin, kötü niyetli ve yanlış bir ön yargı olduğunu değerlendirmekteyiz” denildi. 

Dil sürçmesi değilse…
Ticaret Odası, aynen KIB-TEK’te olan “verimsiz, çağdışı ve halkın refahını engellemekte olan işletme modeli” gibi suyun da işletmesini kamu tekeline devretmenin Kıbrıs Türk toplumuna telafisinin çok zor bir ek mağduriyet getireceğini iddia ederek, Başbakan’ın bu açıklamasıyla özel sektörü kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaya teşebbüs ettiğini öne sürdü. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Eğer bu ifade Başbakan mevkiinde bulunan bir siyasetçiden beklenmeyecek bir dil sürçmesi değilse, özel sektöre karşı bilinçaltına yerleşen bir ön yargının dışa yansıması demektir. Bu da sorunun çok daha büyük olduğunu göstermektedir.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 10:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
niyazi eegulen
niyazi eegulen - 9 yıl Önce

ercan ozeleştırıldı tekel oldu çarşıda daha ucuz ercanda daha pahalı içkiler ve diğerleri
bilginize bir su beşlira bir sandviç 15 tl

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474