banner564

Yanlışlıkla oldu!

Gelinini ‘iki kez’ dudağından öpen 7 çocuk, 12 de torun sahibi Şemsettin Yazgı, suçun bedeli olarak 7 gün hapis yatacak

Yanlışlıkla oldu!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Akdoğan’da, 7 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen ve o dönemde bölgede infial yaratan mesele dün karara bağlandı. Üvey oğlunun evine giderek gelini H.B’yi 2 kez dudağından öpen Şemsettin Yazgı, mahkeme tarafından yaşı da dikkate alınarak 7 gün hapis cezasına mahkum edildi.
Şemsettin Yazgı, 7 Ocak 2013 tarihinde Akdoğan köyünde üvey oğlunun evine gidip gelinine önce sarılmış daha sonra da iki kez dudağından öpmüştü. Yazgı, gelinin olaydan 10 gün sonra polise şikayette bulunması üzerine tutuklanmış ve “yanlışlıkla oldu” diyerek niyetinin yanaktan öpmek olduğunu söylemişti.

Ahlaka aykırı suç işledi
Kararı okuyan Gazimağusa Ceza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sanığın gelinini iki kez dudaklarından öperek ahlaka aykırı bir suç işlediğini belirtti. Toplumun bu tür suçlara duyduğu hassasiyet dikkate alındığı zaman, sanığa amme menfaati gereği hürriyeti bağlayıcı ceza dışında başka bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağının görüldüğünü ifade eden Toroslu, sanığın 62 yaşında olmasını, benzer sabıkasının olmayışını ve diğer hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduktan sonra, ilk ve son defa olmak kaydı ile bir fırsat verip sanığı kısa süreli bir hapislik cezasına mahkum etmeyi uygun ve adil bulduğunu söyledi. Toroslu, sanık Şemsettin Yazgı’yı 7 gün hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473