banner564

Yardım eden olmadı

Evinden kaçılıp feci şekilde dövülerek öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy Taombabwa Dede’nin defalarca “Help me” diye bağırdığı açıklandı

Yardım eden olmadı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da 29 Ocak 2018 tarihinde evinden kaçırılarak Çanakkale Göleti’ne götürülen ve orada dövülerek öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy Taombabwa Dede ile ilgili cinayet davası sürüyor. Dede’nin kaçırılmasına tanık olan Gökhan Tekişken, dün mahkemede gördüklerini anlattı. 
   Dede’nin apartman içerisinden 3 veya 4 kişi tarafından alınarak sokak ortasında zorla arabaya bindirilmeye çalışıldığını ve kaçmaya çalıştığı sırada yere düşerek başına tekme darbeleri aldığını ifade eden tanık, ‘Help me’ diye defalarca bağırdığını söyledi. 
   Tekişken, Dede’nin aldığı darbelere dayanamayarak bayıldığını söyledi.

Sesleri önce önemsemedim
   Yargıç Umut İnan’ın huzurunda görüşülen ilk tahkikat duruşmasında, İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak, mahkemeye görgü tanığı Gökhan Tekişken’i dinletti. Olayın yaşandığı gece saat 21.30 sıralarında apartman boşluğunda bağrışma sesleri duyduğunu anlatan Tekişken, apartmanda kalan Afrikalıların sürekli gürültü yapmasından ötürü sesleri ilk önce önemsemediğini söyledi. 
   Yardım çığlığı duyduğu zaman balkona çıktığını anlatan Tekişken, 3 veya 4 kişinin siyahi bir şahsı zorla arabaya bindirmeye çalıştıklarını gördüğünü aktardı. 
   Siyahi şahsın bir şekilde kaçmayı başardığını ancak yere düştüğünü belirten Tekişken, bu esnada başına tekme darbeleri aldığını gördüğünü mahkemeye aktardı. 
   Savcı Hasan Boşnak’ın sorusu üzerine Tekişken, “Kaçıran şahıslardan sadece bir tanesi bu kişinin başına 3 yada 4 tekme darbesi vurdu. Bu siyahi şahıs sürekli olarak ‘help me’ diye bağırıyordu. Ardından aldığı darbelere dayanamadı ve bayıldı. Daha sonra bu kişiler, siyahi şahsı arabaya bindirerek uzaklaştılar” şeklinde konuştu.
   İddia Makamının dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine Yargıç Umut İnan, davayı tanıkların dinlenmesine devam edilmek üzere 1 Kasım 2018 tarihine erteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474