banner564

Ekip kurulacak 

Sağlık Bakanı Filiz Besim’in Türkiye’deki temaslarında, Lefkoşa’da yapılacak yeni devlet hastanesi ile ilgili kararlar alındı

Ekip kurulacak 
banner598

 Sağlık Bakanı Filiz Besim ile TC Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Lefkoşa’da yapılacak yeni devlet hastanesi için bir ekip kurulmasına ve 2019’da hastanenin temellerinin atılmasına karar verdi.

Sağlık Bakanı Filiz Besim, İstanbul’da TC Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştü.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da düzenlenen 5. Tıp Kurultayı kapsamında yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştiren iki bakan ve heyetleri, iki ülke arasında sağlık alanında yapılacak işbirliği konularını ele aldı.
Görüşmede, Lefkoşa’da yeni bir devlet hastanesi için proje çalışmalarına başlayacak bir ekip kurulmasına ve 2019’da hastanenin temellerinin atılmasına karar verildi.
Görüşmede ayrıca, koruyucu sağlık hizmetlerinde çok önemli olan aile hekimliği eğitimlerinin başlaması ve bu kapsamdaki çalışmaların hızlı şekilde tamamlanması, sertifika programı oluşturulması ve eğitimlerin başlaması hedefi üzerinde duruldu.
Görüşmede, Sağlık Bakanı Besim’e müsteşarı Dr. Ömer Gür, Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter, Özel Kalem Müdürü Başak Ekenoğlu ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhekimi Dr. Mehmet Şenol eşlik etti.

Yoğun gündem
Öte yandan Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın daveti üzerine İstanbul’da düzenlenen HİMSS’18 Euroasia EMRAM Eğitim Konferansı ve Sağlık Bilişimi Fuarı’na katılan Sağlık Bakanı Filiz Besim, TC Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği 5. Tıp Dünyası Kurultayı’na da katılarak çeşitli temaslarda bulundu.
Sağlık Bakanı Besim ve beraberindeki heyet, bu çerçevede Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü (TUSPE) yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kamu reformu kapsamında yapılması planlanan Sağlık Bakanlığı ve sisteminin reorganizasyonu konusunda istişare edilen görüşmede sağlıkta yapılacak reformun önemine işaret edildi.
Sağlıkta kalite - kontrol ve akreditasyon standartlarının oluşturulması konusunda da fikir alışverişinde bulunulan toplantıda ayrıca TÜSKA Başkanı Dr. Figen Çizmeci de yer aldı. 
Temaslarını tamamlamasının ardından yarın yurda dönmesi beklenen Bakan Besim’e Bakanlık Müsteşarı Dr. Ömer Gür, Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter, Özel Kalem Müdürü Başak Ekenoğlu ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhekimi Dr. Mehmet Şenol eşlik ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474