banner564

3 ay bekleyecek

Erdemli’de yaşayan Nermin Hasdağ’ın evine giren soyguncu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi

3 ay bekleyecek
banner598

Suna ERDEN

   Değirmenlik bölgesine bağlı Erdemli köyünde yaşayan 80 yaşındaki  Nermin Hasdağ’ın evinin soyulması, demir çubuklarla tehdit edilerek üzerindeki altınların çalınması olayı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Polis, yaptığı araştırmalar sonucu Hasdağ’ın evine sadece Yunus Emre Bebek’in girdiğini, çaldığı altınları Mehmet Çetin’e verdiğini, kolyeler ile yüzüklerin Çetin’in tasarufunda olduğunu tespit etti. 
   Soruşturma amaçlı ilk etapta tutuklanan Mehmet Demir’in suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldı. Polis, altınları çalan Yunus Emre Bebek ile çalıntı altınları alan Mehmet Çetin’i dün teminat talebi ile Girne ve Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Yunus Emre Bebek hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının 15 Ekim 2018 tarihinde saat 01.00 sıralarında Erdemli’de Nermin Hasdağ’a ait eve girdiğini söyledi. 
  Polis, evin giriş kapısını zorlayarak içeri giren zanlının yatak odasında uyumakta olan Nermin Hasdağ’ın ağzını elleri ile kapatıp, parmaklarındaki iki altın yüzüğü, boynundaki altın kolyeyi, kulaklarındaki küpeleri aldığını açıkladı.  Polis, zanlının Neriman Hasdağ’ın elbise dolabında bulunan 7 bin TL ve cüzdanındaki 400 TL’yi çaldığını ifade etti.  

Anlatırsan öldürürüm

   Soyguncunun demir çubuğu kadına göstererek  “Bu olayı birine anlatırsan, seni öldürürüm. Seni bu çubukla deşerim” diyerek tehdit ettiğini açıkladı. Yunus Emre Bebek’in  daha sonra evden kaçtığını, Hasdağ’ın polisi arayarak haber verdiğini belirten polis, yapılan soruşturma sonucu zanlının tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.
   Polis, zanlı Yunus Emre Bebek’in ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini, ikinci ifadesinde ise yüzükleri çaldıktan sonra denize attığını beyan ettiğini söyledi.Polis, kamera kayıtlarının incelendiğini ve iddialarının doğru olmadığını belirlediklerini mahkemeye aktardı. Polis, çalınan yüzükleri Mehmet Çetin’in tasarrufunda bulunduğunu, altın kolyelerin de klima peteğinde saklı halde bulunduğunu anlattı. Çalınan paranın bulunamadığını belirten polis, zanlı Yunus Emre Bebek’in tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme,  zanlı Yunus Emre Bebek’in üç ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına karar verdi.
   Zanlı Mehmet Çetin ise Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminat ile serbest bırakıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473