banner564

Yardım eli bekliyorlar

Surlariçi bölgesinde oldukça kötü evlerde yaşamak zorunda kalan iki kadının tek isteği her yağmurda çatısı akıtan evlerinin onarılması

Yardım eli bekliyorlar
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde çatısı delik, her yağmurda su akıtan evlerde yaşamak zorunda kalan Nazan Özkızıldağ ve Zehra Şair kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 
Kiracı oldukları evlerde bin bir güçlükle hayata tutunmaya çalışan iki kadının ortak ve tek bir istekleri var; evlerinin çatısının yapılması. Bir gelirleri olmayan, sosyal yardımlarla geçimini sağlayan Sair ile Özkızıldağ evlerinin kapısını Diyalog’a açtı ve yaşadıkları hayatı gösterdi.  
Sair ile Özkızıldağ, “Ne yiyecek, ne giyecek ne de kalacak bir yer istemiyoruz. Tek isteğimiz evimizin çatısının onarılması. Bizim onaracak maddi gücümüz yoktur” dedi.

Özkızıldağ: Tek isteğim akıtan çatımın tamiri
Nazan Özkızıldağ şunları aktardı: Evimin damı akıtıyor ve yağmurlu günlerde biriken suları süpürmekle uğraşmamdan dolayı hasta oldum. Akıtan yerlere kovalar koyuyorum, poşetlerle eşyalarımı örterek korumaya çalışıyorum. Altı yıldır bu evde kiracıyım ve ev sahibiyle sürekli sorunlar yaşıyorum. 
Ev sahibim kiraya artış istiyor, ödeyemeyeceğimi belirttiğim zaman da ‘Ödeyemezsen evden çık’ şeklinde tepki alıyorum. Benim herhangi bir gelirim yok. Çocuklarımın yardımlarıyla geçimimi sağlıyorum. 
Kira olarak 400 TL ödüyorum ve ev sahibi fiyatı 650 TL’ye çıkarmak istiyor. Zaten kalmakta olduğum ev doğru düzgün bir ev değil. Banyo yok, tuvalette yıkanıyorum. Evin çatısı akıtıyor. Mal sahibine bu durumu aktardığımda ise ‘oturan kiracı yapar’ diyor. Gücüm yok ancak bir şekilde yaptırayım kiradan düşelim diyorum, teklifimizi de kabul etmiyor. Birçok yere müracaat ettim ancak herkes gıda yardımı yapmayı tercih etti. Çocuklarımın yardımlarıyla ve örgü işleri yapıp zor geçiniyorum.  Sadece evin çatısının yapılmasını istiyorum. Rahatsızım ve çalışamıyorum ancak bana devlet sosyal yardım maaşı da vermiyor. Tek isteğim akıtan çatımın yapılması.

Şair: Yardım eli istiyorum 
Zehra Şair ise yaşadığı zorlukları şu sözlerle ifade etti: Sosyal yardım maaşıyla geçiniyorum. Ben de ev sahibi ile sorunlar yaşıyorum. Zaten Nazan Özkızıldağ ile ev sahibimiz aynı kişi. Benim de evimin çatısı akıtıyor. 500 lira kira bir de elektrik ödediğim için akıtan evin çatısına masraf yapamıyorum. Mal sahibine yapalım kiradan düşelim dediğimizde ise kabul etmiyor. Duvarlar yerler her taraf rutubetli. Diyaliz hastasıyım ve rutubetten nefes alamıyorum. Bir yardım elinin uzatılmasını istiyorum. Yiyecek içecek ve giyeceklerimi sosyal yardım maaşım karşılıyor ancak akıtan çatımın tamirini yapamıyorum. Bir gün ev başıma yıkılacak diye korkuyorum. Duyarlı birisinin akıtan çatım için yardım eli uzatmasını istiyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473