banner564

‘Cennetimizde’ neler oluyor?

Berberlik yapma vaadiyle Kıbrıs’a getirilen Dominik vatandaşı E.F.J. “Hem paralarım gitti, hem de cinsel istismara uğradım” dedi

‘Cennetimizde’ neler oluyor?
banner598

 Suna ERDEN

Berberlik yapacağı ve bir Avrupa ülkesinde mutluluk içinde yaşayacağı vaadiyle Kuzey Kıbrıs’a getirilen Dominik Cumhuriyeti uyruklu E.F.J.’nin (E-36) ortaya attığı iddialar kan dondurdu. 
   İş vaadiyle kandırılıp getirildiğini, verilen hiçbir sözün tutulmadığını, ülkesine geri dönmek istediğinde ise bırakılmadığını öne süren E.F.J. burada cinsel istismara da uğradığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
   Hırsızlık yaptığı iddiasıyla dün nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dominik vatandaşının gözyaşlarını tutamayarak ortaya attığı iddialar şok etkisi yarattı. Yargıç Gökhan Asafoğulları; cinsel istismar iddiası üzerine zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini emretti.

Cep telefonu çalmış
   Zanlıyı duruşmaya çıkran polis memuru Emrah Lambasuyucu, 20 Kasım 2018 tarihinde 15.00-17.00 saatleri arasında Alsancak’ta Thomas Patrick Boyle’ye ait evde kalan zanlının, bir laptop ve siyah renkteki e-mail numarası bilinmeyen Samsung J 1 marka cep telefonunu çaldığına dair şikayet aldıklarını söyledi.
    Zanlının 19 Ocak 2019 tarihinde, Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken, mahkeme emri gereği tutuklandığını belirten Lambasuyucu, cep telefonunun zanlının tasarrufunda tespit edildiğini ancak laptopun henüz tespit edilemediğini kaydetti. 
   Lambasuyucu, mesele ile ilgili olarak alması gereken ifadeler ve incelenmesi gerekli kamera görüntüleri olduğuna değinip, zanlının üç gün süreli poliste tutuklu kalmasını talep etti.
  
Başına gelenleri anlattı
 Mahkemede söz alan zanlı E.F.J, Dominik Cumhuriyeti’nden berber olarak çalıştırılmak için getirildiğini anlattı.  Kendisine verilen sözlerin hiçbiri tutulmadığını belirten zanlı E.F.J, şu iddialarda bulundu:
   “Bir gemide çalışacağım söylendi ama öyle bir şey olmadı. Ülkeme geri dönmeme izin vermediler. Paramı alamadım. Ülkeme dönmek istiyorum. Benim gibi Dominik’ten iki kişiyi daha getirdiler. Sürekli insan getirdiklerini düşünüyorum. Cinsel baskı ve cinsel istismara da maruz kaldım.” 
Hırsızlık yapmadığını söyleyen zanlı, ülkemize gelirken, pantolon, ceket, ayakkabı, bilgisayar gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarına dair kendisine söz verildiğini ancak bu sözleri tutmadıklarını mahkemeye aktardı. 

Gözyaşlarını tutamadı
   Zanlı E.F.J, “Cinsel istismara uğradım. Hırsızlık yapmadım. Mahkemeden yardım talep ediyorum” diyerek, gözyaşlarını tutamadı.
Polis memuru Emrah Lambasuyucu, zanlının iddialarının araştırılacağını ve zanlının korunması için de tutukluluk talep ettiklerini söyledi.
Kıdemli Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlının ciddi iddiaları olduğuna vurgu yapıp, ikametgâhtan sirkat suçunun yanı sıra, cinsel istismar iddialarının da araştırılmasına ve ülkeye çalıştırılmak için getirildiği belirtilen zanlının işlemlerinin yasal prosedüre uygun yapılıp, yapılmadığının araştırılmasına emir verdi. Asafoğulları, meselenin tüm boyutlarıyla soruşturulabilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473