banner564

‘Yardım istiyoruz’

Gönyeli’de 3 gün önce çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen 10 nüfuslu Bayraktaroğlu ailesi yetkililere seslendi

‘Yardım istiyoruz’
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Gönyeli’de 3 gün önce evleri yanarak kullanılamaz hale gelen Bayraktaroğlu ailesi, yardım eli bekliyor. Üzücü olay sonrası perişan olan Bayraktaroğlu ailesinin tek isteği, bir eve sahip olmak. Şu an geçici olarak bir arkadaşının evinde kaldıklarını ifade eden Melek Bayraktaroğlu, 10 kişilik bir nüfusla bunun zor olduğunu söyledi. Bayraktaroğlu, eşi, kayınvalidesi ve 7 çocuğuyla yaklaşık 7 seneden beridir Kıbrıs’ta yaşadığını söyledi. Birçok duyarlı vatandaşın kendilerine gıda ve kıyafet yardımında bulunduğunu dile getiren Bayraktaroğlu, “Şu an tek istediğim bir ev” dedi.

“Arkadaşımızda kalıyoruz”
Gazetemize konuşan Melek Bayraktaroğlu, kiracı olduğu evde eşi Sabahattin, kayınvalidesi ve 7 çocuğuyla yaşadığını söyledi. Bayraktaroğlu, “Biz yaklaşık 7 seneden beridir Kıbrıs’ta yaşıyoruz. Vatandaş da değiliz. Kirada oturuyorduk. Burada hiç ailemiz ve yakınımız yok. 3 günden beridir bir arkadaşımızda kalıyoruz. Zaten onlar da kalabalık biz de kalabalığız ama Allah onlardan razı olsun. Sosyal hizmetler bize bir otelde 2 günlük yer ayırttığını söyledi. 2 gün sonra otelden ayrılmamız gerekecek. Sonrasında ne yapacağız bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tek ihtiyacımız ev”
Çıkan yangından dolayı evi kullanılmaz hale gelen Bayraktaroğlu ailesi, duyarlı vatandaşlardan ve yetkililerden yardım eli bekliyor. Melek Bayraktaroğlu, “Eşim petrol istasyonunda pompacı olarak çalışıyor, ben de iş bulduğum zaman temizliğe gidiyorum. Şu an çalışmıyorum. Bir odalı bile evimiz olsa bize yeter. Yeter ki ailemle çocuklarımla toparlanana kadar kalalım. Birçok kişiden kıyafet ve yemek yardımı aldık. Allah hepsinden razı olsun. Şu an tek ihtiyacımız olan şey evdir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473