banner564

Yardımcı ol

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Kıbrıs’taki kayıplar konusunda Türkiye’ye çağrı yaptı:

Yardımcı ol
banner598
 Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, kayıplar konusunda Türkiye’ye çağrı yaptığı haber verildi.
   Politis gazetesi “Türkiye Yardım Etsin” başlıklı haberinde, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Türkiye’ye “Tasarrufunda bulunan ve gömü yerleri ile kemiklerin taşındığı yerlerle ilgili bilgiler içeren rapor ve askeri arşivleri kendi iradesiyle inceleyerek, bunları Kayıp Şahıslar Komitesi’ne iletmesi konusunda mesaj gönderdiği” ifade edildi.
   Gazete, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin buna paralel olarak Ankara’dan, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, KKTC’de bulunan bütün olası askeri bölgelere engelsiz bir şekilde erişmesine olanak tanımasını da istedi.
İlgili kararı, geçtiğimiz perşembe günü Strazburg’da toplanan Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkenin daimi temsilcisinin aldığını yazan gazete, Rum kesiminin “devletlerarası başvurusu” ile “Varnavas ve diğerlerinin Türkiye aleyhindeki başvurusuyla” ilgili AİHM kararlarının uygulanıp uygulanmadığını inceleyen 47 ülkenin daimi temsilcisinin, Türkiye’nin tazminatları ödemesinin, “kayıtsız şartsız yükümlülüğü olduğunu” yinelediğini de iletti.
   Gazete, 47 üyenin daimi temsilcisinin, buna paralel olarak Türk makamlarından, 12 Mayıs 2014 tarihli kararda hüküm verilen miktarı gecikmeden ödemelerini istediklerini de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474