banner564

Yargı çözecek

Magic Plus projesinin sahibi Mehmet Eminoğlu, çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle ‘Bir milyon Sterlin’ istedi, Bulut Akacan bunu ‘Trajikomik bir durum’ olarak niteledi

Yargı çözecek
banner598

İlkyaz PORTAKALCIOĞLU
Emlak sektöründe yaşanan kriz, 2 ünlü işadamı arasında ciddi gerilime yol açtı. Magic Plus projesinin sahibi Mehmet Eminoğlu dün düzenlediği basın toplantısında, şirketinin ‘battığına’ ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanlarken, bunun bir komplo olduğunu söyledi. Eminoğlu Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan’dan Bir milyon sterlinin üzerinde alacağı olduğunu iddia ederek “Bu parayı vermemek için organize komplolar peşindedir” dedi.
   Diyalog’un “Bir milyon Sterlin borçlu’ olduğuna ilişkin iddia üzerine görüşlerine başvurduğu işadamı Bulut Akacan ise “Bu trajikomik bir durumdur. İddiaları doğru ise konuyu yargıya taşısın” dedi.


Şantaj ve karalama kampanyası yapıldı
Bazı iddiaların odağında olan Mehmet Eminoğlu dün Merit Lefkoşa’da basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Mehmet Eminoğlu Investment Direktörü Mehmet Eminoğlu, “Bugün de sizlerin karşısına şahsıma ve şirketime yapılan gerçek dışı bir ithama açıklık getirmek için çıkmak istemezdim” ifadelerinde bulundu. Eminoğlu, Bulut Akcan’ın kendilerine şantaj yaptığını iddia etti.
 “Yapılan ithamlar karşısında kamuoyuna bu açıklamayı sizlerin aracılığıyla yapmak kaçınılmaz olmuştur” diyen Eminoğlu, yaşananları şöyle anlattı: Bulut Akacan 2017 yılında Yukarı Girne bölgesinde bir arazi satın aldı. Satın aldığı arazi üzerindeki mevcut projenin müelliflik hakkı bana aitti. Satın aldıktan sonra mevcut proje üzerindeki tüm tadilatları da bana yaptırarak müelliflik hakkının bende kalmasını kabul etmesi üzerine tüm tadilatlar tarafımdan tamamlandı ve kendisine teslim edilerek inşaatın harfiyat işlemlerine başlandı.
Bu noktada benimle temas ederek müelliflik hakkını başka bir mühendise devretmem talebinde bulundu. Buna karşılık verdiğim hizmetin bedeli ödendiği takdirde müellifliği devretmemde hiçbir sıkıntı olmadığını belirttim. Acil inşaata başlama niyetini belirttiği için iyi niyet olarak anlaşmamızı da beklemeden bir set proje çıktısını süratle kendisine teslim ettim.
İlerleyen süreçte Kıbrıs Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası sekretaryası telefoniyen bana ulaşıp müelliflik hakkı devrini içeren evrakta bir tuhaflık olduğunu fark ettiklerini belirterek, benden teyit istediler. Bu telefonla birlikte evrakın sahte mühürle odaya verildiği ortaya çıktı. Hemen Girne Polis Müdürlüğü’ne şikâyette bulunduk.
Tüm bunlar ışığında Bulut Akacan'ın birtakım organize komplolar içerisinde olduğuna ve mükellefiyetlerinden kaçmak için türlü oyunlar kurguladığına emin olduk.

Tasfiye edilen şirket adına çek yazdı
Eminoğlu, Akacan’ın başka bir anlaşmadan dolayı kendilerine olan borcuna karşılık tasfiye edilmiş (kapatılmış) şirket adına çek yazdığını ileri sürdü. 
Eminoğlu iddialarını şöyle sürdürdü: Bize olan 1 milyon Sterlin tutarındaki borcu için verdiği 20 adet 50 bin Sterlin tutarındaki çekleri, tasfiye işlemlerini başlattığı ve daha sonra da tasfiye emrinin mahkeme tarafından verildiği şirket adına kestiğini öğrendik. Bulut Akacan tarafından verilen 20 çek, kayınpederi ve Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vakkas Altınbaş adına kesilmişti ve bu çekleri bana ciro etmişti. Bu noktada çeklerin yasal sorumluluğu Vakkas Altınbaş’a ait olduğu için ilk çekin banka tarafından ödenmeyip geri gönderilmesi üzerine onunla temasa geçtim. Vakkas Altınbaş, bu ödemenin sorumluluğunun damadı Bulut Akacan'a ait olmasına rağmen kendisinin ciro ettiği için gerekli ödemeleri yapacağını belirtti. Vakkas Beyin bu süreçte bizimle iletişimini hiç kesmediği gibi statüsünün gerektirdiği bir şekilde bir davranış sergilediğini özellikle belirtmek isterim.
Gelinen noktada, Bulut Akacan tüm bu organize yasadışı komplo denemelerinin üzerine iki farklı ticari anlaşmayı birbirine birleştirerek, müdürü vasıtası ile bizlere müelliflik hakkından bedel talep etmeden vazgeçmemiz durumunda bir diğer projeyle alakalı vermiş olduğu ve karşılıksız çıkan çeklerin karşılığını ödemeyi teklif etti.
Yani Bulut Bey, bizlere açık açık şantaj yaparak, bir alacağımızdan vazgeçmemiz durumunda diğer alacağımızı ödemeyi teklif etti.

Korsan sitelerden saldırıya geçti
Mehmet Eminoğlu, şantaj yaptığını öne sürdüğü Bulut Akacan’ın daha sonra kendisine çalışan korsan haber siteleri ile karalama kampanyası başlattığını söyledi. Eminoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Bulut Bey'in aracılarına böyle bir şantaja boyun eğmeyeceğimiz gibi hakkımızı da sonuna kadar yasal yollarla arayacağımızı bildirmemiz üzerine, birkaç saat sonra birkaç farklı haber sitesinde şahsımın iflas ettiği yönünde asılsız haber yayınlattı.
Haber yayınlayan siteler ile ilgili yaptığımız araştırmada korsan faaliyet gösteren, künyesi olmayan ve kime ait oldukları gizlenen siteler olduğunu tespit ettik. Devam eden araştırmalarımızda gazete arşivlerinden ulaştığımız bilgi bize yine ayni sitelerin geçmişte Bulut Akacan ile anlaşmazlığa düşen kişi ve şirketlere karşı da düzeysiz saldırılarda bulunduklarını belirledik.
Bu haber müşterilerimiz, iş yaptığımız ve çalıştığımız bankalar tarafından kınanmıştır. Bunun üzerine Altınbaş Holding Genel Müdürü Ahmet Maslakçı, Vakkas Altınbaş adına bizi ziyaret edip ve rahat olmamızı telkin ederek, Vakkas Altınbaş’ın bu konuyu çözeceğini iletti.
Ahmet Maslakçı vasıtası ile Vakkas Altınbaş’a alacak konusunun çözülmesinden memnuniyet duyacağımızı, yapılan haberin kaldırılmasının ve bir tekzip yazısının yayınlanmasının bizler için ehemmiyetini ilettik. Tekzip yazısının yayımlanması halinde Vakkas Bey'in şahsına olan saygımızdan dolayı başlattığımız yasal prosedürü de geri çekeceğimizi belirttik.
Aynı günün akşamı Vakkas Altınbaş ile yaptığım telefon görüşmesinde bana Bulut Akacan ile görüştüğünü yapılan karalayıcı yayının aynı geceden internet sitelerinden kaldırılacağını ve en geç Cumartesi ortada olan tüm itilafın çözülmesi için gereğini yapacağını belirtti.
Tüm bu konuşmanın üzerine telefonu kapatır kapatmaz Bulut Akacan'ın verilen sözler aksine bir yayın daha yaptığını gözlemledik. Bu sefer de mevcut bitmiş, açılış tarihini ilan ettiğimiz ve tapu teslimlerine başladığımız Girne'de bulunan bir inşaat projemizin m2 fazlası nedeniyle yıkılacağını belirten tamamıyla hayal ürünü yalan bir haber yayınladı.
Tüm bu aktardığım hakikatler neticesinde şahsımı ve şirketimi karalamaya yönelik yapılmış çirkin girişimler devam ederken özellikle vurgulamak isterim ki şahsım ve şirketim tarafından yapılan ve yapılacak olan projelerimiz ve ticari faaliyetlerimiz normal planlanmış rutininde büyüyerek devam edecektir. Mehmet Eminoğlu imzası bugüne kadar güveni temsil etmiş olup bundan sonra da etmeye devam edecektir.

Akacan: Trajikomik bir durum
Eminoğlu’nun iddiaları üzerine görüşü alınan Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan ise konuyu ‘trajikomik’ olarak nitelendirdi. Akacan, Mehmet Eminoğlu’nun neden konuyu yargıya taşımadığını sordu ve iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Akacan, şunları kaydetti: Mehmet Eminoğlu çok sevdiğim ve de çok saygı duyduğum bir işadamıdır. Kıbrıs bir hukuk devletidir. Kıbrıs’ta yargı vardır, bağımsız mahkemeler vardır. Şunu sormak istiyorum ‘Madem Eminoğlu bu tarz sıkıntıları olduğunu iddia ediyor. Neden polise gitmiyor. Neden yargı yoluna başvurmuyor’. Beni bu konuyla ilgili tek bir polis ve tek bir hukukçu dahi aramadı. Eminoğlu sanıyorum ki yaşadığı zor günleri başka kişilere iftira atarak üzerini kapatmaya çalışıyor. Kendi maddi sıkıntılarını başkaları üzerinden rant elde etmeye çalışarak örtbas etmeye çalışmasın. 
Eminoğlu’nun Akacan Holding üzerinden prim yapmaya çalıştığını öne süren Akacan, “Akacan Holding, büyük yatırımlar yapan, bu ülkenin geleceği için çalışan bir kurumdur. Üniversite, otel gibi bu ülkeyi çok daha ileriye taşıyacak projelerimiz vardır. Herkes yatırımlarıyla anılsın. Aldığımız duyumlara göre Mehmet Eminoğlu’nun çok büyük maddi sıkıntıları vardır. Ancak sıkıntılar başkalarına mal edilmemelidir. KKTC bir hukuk devletidir. Yargı yoluna başvurulması en doğru atılacak adımdır” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474