banner564

Yargılanmadan kaçabilirdi

Doğa Çiçek’in ölümü ile sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren Nijerya uyruklu sürücü Ehahoro Arausi, cezaevine gönderildi

Yargılanmadan kaçabilirdi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Eski Lefkoşa-Gazimağusa yolu üzerinde “Berkel Mobilya” isimli iş yerinin önünde geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen ve 3 yaşındaki Doğa Çiçek’in ölümü ile sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren Nijerya uyruklu sürücü Ehahoro Arausi, hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde dün teminat duruşmasına çıkarılan zanlı cezaevine gönderildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran meselenin tahkikat subayı İsmail Yağız, zanlının 7 Mart 2016 tarihinde yönetimindeki MG 146  plakalı aracı ile eski Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde seyrettiği esnada, sürati ve dikkatsizliği sonucu önünde seyretmekte olan ve sağ tali yola dönüşe geçen İpek Kaleli Çiçek’in yönetimindeki JM 814 plakalı araca çarptığını söyledi. Kaza sonucunda 3 yaşındaki Doğa Çiçek’in yaşamını yitirdiğini anımsatan Yağız, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Ülke genelinde infial yarattı
Zanlının KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduğunu ve başka hiçbir bağı bulunmadığını belirten Yağız, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddi olduğunu ve yurt genelinde büyük infiale yol açtığını ifade etti. İleride Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanacak olan ve mahkum olması durumunda hapis cezası alması kuvvetle ihtimal olan zanlının serbest kalması halinde yasa dışı yollardan KKTC’yi terk edeceğini iddia eden Yağız, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

3 ay sonra yargılanmaya başlayacak
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, ülkemizde sadece öğrenci statüsü ile bulunan ve ileride Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanacak olan zanlının yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğu yönünde bulgu yaptığını belirterek, zanlı Enahoro Arausi’nin davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473