banner564

Yargısı ileride

İfade vermek için alkollü vaziyette Alayköy karakoluna giden Kadir Kansu; vurdu, kırdı, etrafı dağıttı

Yargısı ileride
banner598

Suna ERDEN

Alayköy’de karıştığı kavga meselesi ile ilgili polise çağrılan Kadir Kansu, karakolu dağıttı. 
Alkollü bir şekilde Alayköy Polis Karakolu’na giden zanlı, polislere saldırdı, eline aldığı beton parçasıyla camları aşağı indirdi.
Güçlükle zapt edilen Kadir Kansu tutuklandı. 
Zanlı Kansu, karakolda işlediği suçlardan teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 14 Ağustos saat 01.45 sıralarında meydana gelen olayda Kadir Kansu’nun 217 promil alkol tesiri altında Alayköy Polis Karakolu’na geldiğini ve herkesi rahatsız edecek şekilde hareket ettiğini söyledi.
Zanlının görevli polise el hareketi yaptığını, karakol içerisinde bağırıp çağırdığını anlatan soruşturma memuru kendisine, “Seni eve mi götürelim yoksa ambulans mı çağırayım?” diye soran görevliye elinde bulundurduğu çakmağı fırlattığını aktardı.

Beton parçasını kapıya fırlattı
Polis memurunun içeri girip kapıyı kapattığını, zanlının ise eline aldığı beton parçasıyla karakolun giriş kapısındaki camı kırdığını ifade etti.
Polis, zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını, akabinde kırık çakmak, beton parçası ve kırılan camdan bir parçanın emare olarak zapt edildiğini kaydetti.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, teminat talep etti.
Mahkeme, zanlıyı ‘kasti hasar, polisi darp, uygunsuz tavır hareket, sarhoşluk ve rahatsızlık’ suçlarından yargılanmak üzere teminata bağlandı.
Zanlı iki kefilin 40’ar bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473