banner564

Yeni bir İstiklal harbi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl mesajında devleti ve milleti adeta içeriden kuşatan terör örgütlerinin birer birer çözüldüğünü ve çökertildiğini söyledi

Yeni bir İstiklal harbi
banner598
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı yeni yıl  mesajında, geride bırakılan 2016'nın pek çok üzüntü verici hadisenin üst üste yaşandığı bir yıl olduğuna dikkati çekti. 
   Erdoğan, İstanbul Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısıyla başlayan, Ankara'da, Gaziantep'te, Bursa'da, Diyarbakır'da, Mardin'de yaşanan hadiselerle süren bu dönemde, pek çok kanlı terör eylemine maruz kalındığını belirterek, sınırlar boyunca yaşanan DEAŞ ve PKK-PYD terör örgütlerinin saldırılarında, çok sayıda güvenlik görevlisi ve vatandaşın hayatını kaybettiğini aktardı. 
   Mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:
    "15 Temmuz darbe girişimi ise hiç şüphesiz, tarihimizin en alçak terör eylemi ve işgal girişimi olarak, sadece 2016'ya değil, Cumhuriyet dönemimize damgasını vurmuştur. Türkiye, 79 milyon insanıyla, darbe girişimi karşısında gösterdiği güçlü duruşla, bu felaketi, yeni bir dirilişe, yeni bir başlangıca çevirmeyi başarmıştır. Milletimiz o gece, ülkesini, bayrağını, ezanını, devletini, istiklalini ve istikbalini koruma konusunda gösterdiği kararlılıkla, içerideki ve dışarıdaki tüm ihanet odaklarına hak ettikleri cevabı vermiştir. FETÖ terör örgütü mensubu hainler tarafından acımazsızca katledilen şehitlerimiz, bu toprakları bir kez daha vatan kılmamızın sembolleri olarak kalbimizde ilelebet yaşayacaklardır. 

"Türkiye, yeni bir istiklal harbi vermektedir"
Türkiye'nin içinden geçtiği süreci doğru tanımlamanın önemine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti, "İçinden geçtiğimiz dönemin adını doğru koymak gerekiyor. Türkiye, son yıllarda yeni bir istiklal harbi vermektedir. Milli birliğimiz, toprak bütünlüğümüz, kurumlarımız, ekonomimiz, dış politikamız, velhasıl devlet olarak bizi ayakta tutan tüm unsurlarımız büyük bir saldırı altındadır. Terör örgütleri, bu mücadelenin sadece görünen yüzleri ve maşalarıdır. Biz, asıl bu örgütlerin gerisindeki güçlerle mücadele halindeyiz. Sadece ülkemiz değil, bölgemiz ve tüm dünya yeni bir döneme geçişin sancılarını yaşıyor. Şayet bu geçiş sürecini güçlü bir şekilde atlatır, hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam edebilirsek, parlak bir gelecek bizi bekliyor. Bunun için birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmak zorundayız. Biz 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan dek devlet' derken işte bunu kast ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473