banner564

“Yeni bir ruh lazım”

Derviş Eroğlu, ülkedeki birçok yapısal sorunun aşılması adına, reform sürecine ve sorumluluğunun bilincinde siyaset kurumuna gerek olduğuna dikkat çekti

“Yeni bir ruh lazım”
banner598
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının devletine, güvenliğine ve egemenliğine sahip çıkarak, Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı olarak ilişkilerini geliştirmesinin ve birlik beraberliğini daha da güçlendirmesinin önemine vurgu yaptı.
Eroğlu, ülkede birçok yapısal sorunlar olduğuna da işaret ederek, bu sorunların aşılması adına yeni bir ruh, yeni bir yapılanma, reform sürecine ve kararlı, sorumluluğunun bilincinde siyaset kurumuna gerek olduğuna dikkat çekti ve zaman kaybetmeden toptan bir çaba içine girilerek, devlet, halk ve sivil toplumun üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 
Eroğlu, “Bir kutsal Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama eriştik. Oruç dini bir vecibe olarak insanlığa sabretmenin aç ve susuz kalanın halinden anlamanın önemini idrak ettirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

“İslam alemi zor günlerden geçiyor”
Sabır gerektiren Ramazan günlerinin ardından gelen Bayramın ise “açlığa-susuzluğa inancı uğruna katlanan insanların sonuçta güzel günlere ulaşacağını” anlattığını ifade eden Eroğlu, Bayramların bir yönü ile de; “insanlara daha güzel yarınlar için kırgınlıklarını aşmalarını, kaynaşmalarını, birlik-beraberlik içinde coşmalarını salık vermeye yönelik” olduğunu kaydetti.
Eroğlu, gerek tüm insanlık gerekse İslam aleminin zor günlerden geçtiğine işaret ederek, hala insanoğlunun savaşlarla ve terörizm belası ile boğuştuğunu, dünyanın pek çok yerinde de insanların açlıktan, susuzluktan gerekli sağlık hizmetleri alamamaktan dolayı yaşamlarını yitirdiğini belirtti. 

“Halk sorunların aşılmasını istiyor…”
3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkede de önemli mesafeler kat ettiklerini ancak bir an önce üstesinden gelinmesi gereken çoğu yapısal sorunlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Bu sorunların aşılması adına yeni bir ruh, yeni bir yapılanma, reform sürecine ve kararlı, sorumluluğunun bilincinde siyaset kurumuna gerek vardır. Halkımız biriken sorunlarının aşılmasını, yaşam kalitesinin, gelir seviyesinin yükselmesini istemektedir. Bu amaçla, zaman kaybedilmeksizin, toptan bir çaba içine girilmeli devlet, halk, sivil toplum üzerine düşeni yapmalıdır.
Siyaset kurumu ve özellikle icra makamında olanlar halktan gelen şikayet ve talepleri dikkate alarak, bir an önce gereken kararlı adımları atmalıdır.”

“Rumların tutumu umut verici değil”
Eroğlu, Kıbrıs konusunda da şu ifadeleri kullandı:
“Kıbrıs konusundaki dileğimiz ve beklentimiz daha fazla gecikilmeden, oyalama oyunlarına boyun eğilmeden 2016 yılının sonuna kadar Rum komşularımızla var olan gerçekler temel alınarak bir antlaşma yapılmasıdır.
Ancak, Rum liderliğinin açıklamaları, Rum kesiminde yaşanan gelişmeler bu konudaki samimi beklentimizin yerine geleceğine dair ümit verici değildir.”

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474