banner564

Yine kriz

DP’den istifa kararı alan 4 milletvekili Pazartesi herekete geçiyor

Yine kriz
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kabinede 3 bakanı değiştiren Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP UG) dün 4 milletvekilinin istifa haberleriyle sarsıldı. Sabah saatlerinde Diyalog TV’ye konuşan DP-UG Gazimağusa Milletvekili, Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Ahmet Kaşif, 3 arkadaşıyla birlikte istifa kararı aldıklarını doğruladı. 
   Kaşif, yarın diğer milletvekilleri Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz ile yeniden toplanacaklarını, istifa mektuplarının ise Pazartesi günü gerekçeleriyle birlikte sunulacağını söyledi. 
   Kaşif, “Toplamda 4 milletvekilisiniz. Bu sayı artabilir mi” sorusuna, “Şu an için tam olarak bir şey söyleyemem ama mümkündür” yanıtını verdi.
   DP-UG kanadından 4 milletvekilinin istifa etmesi sonrasında CTP-DP hükümetinin meclisteki sandalye sayısı 28’e düşmüş olacak. Toplam 50 sandalyeli Meclis’te 28 sayı ile hükümetin düşürülmesi mümkün görünmüyor. Ancak, koalisyon ortaklarının sandalye sayısının azalması nedeniyle komitelerin çalışması ve genel kurul nisaplarının sağlanmasında ciddi sıkıntıların yaşanacağına dikkat çekiliyor.

UBP şimdilik beklemede
   Diyalog’a özel demeç veren Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “ eğer bu arkadaşların istifası kesinleşir ve partimize gelmek isterlerse o zaman yetkili kurulları toplayıp, karar vereceğiz” dedi.
   UBP’nin kapılarını kimseye kapamadıklarını, ancak bu gibi durumlarda UBP yetkili kurullarının karar alabileceğini söyleyen Özgürgün, önyargı ile konuşmak istemediğini kaydetti.

Denktaş’tan açıklama yok
   KKTC siyaseti 4 milletvekilinin istifa haberiyle sarsılırken, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.
   DP-UG Genel Sekreteri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise, istifa ettiği bildirilen milletvekillerinin bir kez daha düşünmelerini istedi. 

Töre: Bekelenen bir gelişme...
Diyalog TV’de, Mert Özdeş’in sunduğu Odak Noktası programına  telefonla katılan ve DP-UG’den ilk istifa eden istifa eden isim olan UBP Milletvekili Zorlu Töre ise istifalarla ilgili beklenen bir durum olduğunu söyledi. 
Zorlu Töre, “DP-UG’den istifalar çok daha önceden bekleniyordu. Yani çok ciddi bir gecikme ile bu istifalar gerçekleşti. Hatta Ahmet Kaşif ve HamitBakırcı bakan iken diğer arkadaşlar istifa edeceklerdi. Hasan Taçoy, Hakan Dinçyürek  ve Özdemir Berova’nın istifası bekleniyordu. Onlarla Menteş Gündüz’ün, Ergün Serdaroğlu’nun istifası bekleniyordu. Anlaşmazlıklar zirveye çıkmış durumda idi. Hatta Hasan Taçoy’un, ‘biz bu hükümete güven oyu vermeyiz artık diye’ açıklaması vardı. Parti içinde olan rahatsızlıklar bu şekilde dile getiriliyordu. Bu kez Serdar Denktaş hükümetin ömrünü uzatmak için kabinede değişikliğe gitti ama bu olay ters döndü. Çünkü bu kez de bakanlıktan alınan arkadaşlar hem parti içindeki rahatsızlıklarından hem de kabinede yapılan değişikliklerden memnun olmadıkları ortaya çıktı. Diğer iki arkadaşla birlikte ki onlar çoktan ayrılmayı düşünüyorlardı ve istifalarını açıkladılar.” 

Şonya: Şu anda yapılan siyaset değil
Demokrat Parti eski Genel Sekreteri Bengü Şonya ise siyasetin geldiği durumu şu sözlerle özetledi. 
“Şu anda yapılan bu ülkede siyaset değil. Şu anda yapılan bir üleşmedir. Yani ortada var olan bir malı bölüşmedir  yapılan budur. Dolayısıyla bu insanları gerek Bakırcı’nın gerek Kaşif’in gerekse başkalarının bu partinin içerisinde artık partiye değil ülkeye verecek bir şeyleri olduğuna ben inanmıyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473