banner564

Yol göründü

‘Erken seçim’ konusunda ‘Hodri Meydan’ diyen Başbakan Özgürgün’e, ilk net yanıtı 2 milletvekiline sahip TDP verdi

Yol göründü
banner598
Raif DOĞRU
    Erken seçim konusunda muhalefete ‘Hodri meydan’ diyen Başbakan Hüseyin Özgürgün’e ilk kesin yanıtı Meclis’te sadece 2 milletvekili bulunan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) verdi. Parti Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan’ın çağrısına uyarak erken seçimle ilgili yasa önerisini bugün Meclis Başkanlığına sunacaklarını söyledi.
   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu CTP Genel Başkanı Tufan Erhüman ise, konuyu parti meclisinde ele alarak değerlendireceklerini belirtirken, iki gün üst üste meclis Genel Kuruluna katılmayan hükümet için ‘Güvensizlik Önergesi’ vereceklerini belirtti.CTP’den bir başka önemli isim ise “Artık yol göründü, kimse erken seçimden kaçamaz”dedi.
   Hükümet ortaklarının bir kişilik Sayıştay üyeliği konusunda dahi anlaşamadıklarını belirten CTP’li kaynak, bu durumda meclisin çalıştırılmadığını belirtti. Erken seçimin maddi boyutlarının bulunduğunu ve ikide bir bu yönteme başvurmanın hem devlete, hem de partilere ğpahalıya mal olduğunu anımsatan CTP’li kaynak “ancak halkın bugünkü yapıya yönelik sert tepkisini ve güvensizliğini de görmezden gelemeyiz. Seçimler bu yıl içinde yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Erhürman: Güvensizlik önergesi vereceğiz
CTP Genel Başkanı Tufan Erhüman ise, konuyu parti meclisinde ele alarak değerlendireceklerini belirtirken, iki gün üst üste meclis Genel Kuruluna katılmayan hükümet için ‘Güvensizlik Önergesi’ vereceklerini belirtti.
Erhürman şunları aktardı, “Hep söyledik: CTP bir tek adam partisi değildir, hiç olmamıştır. Güvensizlik önergesi verme kararı parti meclis grubu tarafından alınmıştır. Çünkü bu konuda yetki parti meclis grubundadır. Seçim kararı (seçim tarihini de içerecek şekilde) verme yetkisi ise Parti Meclisi'ndedir ve CTP en kısa süre içerisinde yetkili organlarını toplayarak bu konuda karar üreteceğini açıklamıştır. Kimseyle herhangi bir konuda yarış içerisinde olmadığımız gibi, kimseden "samimiyet dersi" de alacak değiliz. Biz 46 yıllık bir partiyiz ve parti yetkili organlarımızın yetkilerini ihlal etmeyecek kadar siyasi bilgi ve birikime sahibiz.

Özyiğit: Haydi sandığa
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan’ın çağrısına uyarak erken seçimle ilgili yasa önerisini bugün Meclis Başkanlığına sunacaklarını söyledi.  
Özyiğit, “Bilindiği gibi "erken seçim çağrıları" gündemin tepesine yerleşti. 28 Temmuz 2013 seçimleriyle oluşan Meclis yapısının içerisinden çıkan "üçüncü hükümetin" de kendinden önceki "iki hükümet" gibi halkın sorunlarını çözmede aciz ve yetersiz kaldığı apaçık ortadadır. 
  Bu çerçevede daha fazla zorlamanın bir anlamı yok. Çıkış yolu "erken seçim"dir. TDP olarak bunu zorlamakta kararlıyız” dedi.

Özersay: Geç bile kalındı
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay da dün kişisel facebook hesabından bir açıklama yaparak erken seçime hazır olduklarını bildirdi.
HP olarak 2017 haziranında seçime gidilmesi yönünde daha önce çağrıları olduğunu haırlatarak, bu konuda hükümetten bir ses çıkmadığını söyledi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün seçim çağrısında samimi olması durumunda CTP ile UBP’nin erken seçim kararı alacak çoğunluğa sahip olduğunu ifade eden Özersay, bugünkü gelişmeleri yakından takip edeceklerini kaydetti.

Çakıcı: Çağrılar şovdan ibaret
Bağımsız Milletvekili ve Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Kurucu Başkanı Mehmet Çakıcı da seçim çağrılarını bir şov olarak değerlendirdi.
Çakıcı şunları aktardı, “Bütün partiler anlaşarak erken seçime gitme kararı verilecekse biz hazırız, gideriz. Diğer partilerinde buna karar vermesi lazım. Yüksek Mahkeme başkanı bizi çağırdığı toplantıda mevcut seçim yasası ile bir seçime gitmenin mümkün olmadığını, Lefke’nin de ilçe olarak belirlenmesiyle milletvekili dağılımı bölünmüş olması nedeniyle bu seçim yasasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.  Üstelik çarşaf listeyi basmak için maliyetin 4 milyon Euro tuttuğu ve bunu basacak makinenin KKTC devlet mekanizması içerisinde olmadığını dile getirdi. Dolaysıyla bu durumlar söz konusu iken ve biliniyorken yapılan bu erken seçim önerileri şovdan öte değildir. Diğer partilerde erken seçime gidilmeyi istese gidemeyeceğiz zaten. Fakat bu seçim yasasını oturalım hep birlikte değiştirelim, tek çarşaf listesini basabilecek makineyi sağlayalım, bütçeyi sağlayalım, gerekli düzenlemeleri yapalım bunlar hazır olunca seçime evet gidelim. Ancak bu hodri meydan çağrılarını bir şov olarak görüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 04:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474