banner564

Yolculara kırmızı gül

İstanbul’dan sonra Bursa, Kayseri ve Trabzon ile Ercan arasında uçuş başlatan BoraJet’in yeni uçağı Ercan’da törenle karşılandı

Yolculara kırmızı gül
banner598
Kerem YILDIZ
BoraJet yenilenen filosuyla Bursa, Kayseri, Trabzon ve İstanbul Sabiha Gökçen havaalanından Kıbrıs Ercan Havaalanına direkt uçuşlar başlattı. Borajet Embraer E190 jet motorlu uçaklarıyla her Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri karşılıklı olarak seferler gerçekleştirilecek. İlk defa BoraJet ile Türk Sivil Havacılığı’nda kullanılmaya başlanaılacak olan Ebraer E190’lar, konforu ve sürati ile dikkat çekmeyi başardı. Kayseri’den ilk seferini yapan Borajet uçağı saat 15.35’te indiği Ercan Havalimanı’nda törenle karşılandı ve iki itfaiye aracının havaya fırlattığı suların altından geçerek durdu.
Törende hazır bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Borajet uçağına binerek Borajet Ticari Başkanı Onur Akgül’den uçak hakkında bilgi aldı.
   Kayseri’den gelen ilk yolcuları karşılamaya gidenler arasında Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar da vardı. Arar, Diyalog’a yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs turizminin ileriye gidebilmesi için daha çok uçağa ve daha çok sefere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kaşif: Uçuşlar fayda sağlayacak
Daha sonra Ercan VİP salonunda basın toplantısı düzenleyen Kaşif, seferlerin artmasıyla KKTC turizminin yanı sıra ekonomisine de büyük katkı sağlanacağını kaydetti.
Borajet’in haftada üç gün dört noktadan direk yolcu taşıyacağına dikkat çeken Kaşif, uçak filolarına bir yenisinin daha eklenmesinin önemli olduğunu belirtti.
Uçağın koltuk sayısının az olmasından dolayı çok rahat seyahat edilebileceğini dile getiren Kaşif, kısa sürede bu destinasyonların artacağını, bunlar da artıkça ülke turizm ve ekonomisine büyük fayda sağlanacağını kaydetti.
Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, uçuşların artmasının ülkemize gelen insan sayısını  artırarak ekonomik canlılık getireceğini, yeni uçak seferleri, yeni havalimanımız ile daha yenilikçi ve köklü bir turizm sağlayacağını ülkenin tanınması ve turizm sektörünün gelişmesi için güzel bir fırsat olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474