banner564

Yuannis yandı

Güneyden kuzeye uyuşturucu satmaya gelen ve müşteri ararken Surlariçi’nde yakalanan Kıbrıslı Rum’a 4 yıl hapislik verildi

Yuannis yandı
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa Surlariçi bölgesinde Temmuz ayı 2018 tarihinde  uyuşturucu satışı yapmak için müşteri ararken yakalanan Rum uyruklu İoannis Tsiatsiou hakkındaki dava karara bağlandı. Üzerinde 136 gram 580 miligram hintkeneviri bulunarak tutuklanan sanık Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme sanığı 4 yıl hapse mahkum ederken, kararda ağırlaştırıcı faktörlerin sanığın para kazanmak için uyuşturucu getirmesi, bu işten kar elde etmeye çalışması, uyuşturucu ile mücadeleyi sekteye uğratacak girişimde bulunması ve uyuşturucunun miktarı olduğu belirtildi.
    Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyet Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Aksun açıkladı. 

Uyuşturucu tacirliği yaptı
   Başkan Fadıl Aksun, olgulara bakıldığında sanığın para kazanmak gayesiyle uyuşturucu tasarruf edip, uyuşturucu ticaretine aracılık yapıp, ülkemize uyuşturucu ithal ettiğine vurgu yaptı. Aksun, sanığın uyuşturucu ithale dip, kâr elde etmeyi amaçlamasını, ülkemizde yaşayan insanların uyuşturucu temin etmemesi için başlatılan mücadeleyi sekteye uğratmasını, bu suçu önceden planlayarak işlemesini, uyuşturucunun külliyetli sayılabilecek miktarda oluşunu, aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
   Başkan Fadıl Aksun, sanığın küçük bir çocuğu oluşunu, annesi ve kız kardeşinin geçimini sağlamasını, mahkemede suçlarını kabul ederek, adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine değerlendirdiklerini söyledi. 
   Başkan Fadıl Aksun, uyuşturucu suçlarının ülkemizde son dönemlerde artışının ciddi boyutta olduğuna işaret etti. Aksun, uyuşturucu ticaretinde kuryelik yapan sanık ve sanık gibi bu tür suçları işleyen veya işleme eğiliminde olan kişilere kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti. 
   Başkan Fadıl Aksun, sanığın kolay para kazanmak için bir hafta önce tanıştığı ve soyadını dahi bilmediği bir kişiye itibar edip, bu ülkenin insanlarına uyuşturucu temininde aracılık yapmaya tevessül ederek, bu ülkenin insanlarının sağlığını tehlikeye atacak şekilde uyuşturucu ithal ediyor oluşu ve aklındaki tek hususun para kazanmak düşüncesi oluşunu kabul etmenin mümkün olmadığına vurgu yaptı. Başkan Fadıl Aksun, sanığı 4 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474