banner564

“Zararım büyük”

Şubat ayında kundaklanan King Oto Galeri sahibi Halil Kahraman, 1 Milyon 173 bin 295 TL’lik hasarın 687 bin TL’sini sigortanın karşıladığını söyledi

“Zararım büyük”
banner598
Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz şubat ayı içerisinde aynı gece 3 ayrı iş yerinin kundaklanması olayı ile ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ön duruşmalar devam ediyor. Olayla ilgili tutuklu yargılanan sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars duruşma için dün yeniden mahkemeye getirildi. Üç işyerinde meydana gelen kundaklama olayında tutuklu bulunan sanıkların rollerinin farklı olduğu belirtilirken dünkü duruşmada King Oto Galeri’yi yaktığı öne sürülen Mahmut Selkar ile ilgili oturum devam etti.
Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen duruşmada King Oto Galeri sahibi Halil Kahraman ile çalışanı Çağın Mullaoğlu tanık olarak dinlendi. Kahraman, kundaklamayı Enver Bahçeciler’in azmettirdiğine inandığını ifade ederek, “Olaydan yaklaşık iki hafta önce Bahçeciler beni aradı. Benden 100 bin TL istedi ve karşılığında araba rehin bırakacağını söyledi. Ben kabul etmedim ancak aramızda çek alış verişi olduğu için, alacağına karşılık parayı verdim” şeklinde konuştu.

Sigorta zararın yarısını karşıladı…
Kahraman, galerisinde meydana gelen yangında 1 Milyon 173 bin 295 TL zarar olduğunu bunun 687 bin TL’sini sigortanın karşıladığını ama geriye kalan hasarın karşılanmadığını belirterek, bu işten sorumlu olanlardan şikâyetçi olduğunu söyledi.
Kahraman’ın ardından tanık olarak dinletilen Çağın Mullaoğlu ise olay gecesi kendisine patronu tarafından telefon geldiğini ve yangın olduğunu söylediğini olay yerine gittiğinde itfaiyenin orada olduğunu söyledi. Tanık, araçların bazılarını galerinin dışarısına çıkararak kurtardıklarını ifade ederek, sanık Mahmut Selkar ile tanıştığını, düğününe geldiğini ve daha önce birlikte sporda yaptıklarını belirtti. Mullaoğlu, sanığın Enver Bahçeciler’in sağ kolu olduğunu da belirtti. 

Koşu stillerinden tanıdı…
Bu arada Mullaoğlu’na olay gecesine ait görüntüleri izlettirildi. Tanık,  görüntülerde yüzleri belli olmayan ve koşarak kaçanlardan birinin Mahmut Selkar diğerinin de Mustafa Kaya olduğunu ifade ederek,  bu teşhisi koşu stillerinden dolayı yaptığını dile getirdi.
Tanıkların ifadelerinin ardından dava ileri bir tarihe ertelenirken, King Oto Galeri’nin kundaklanması ile ilgili tanıkların dinlenmesine devam edilecek. Sanık Selkar’ın ardından Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın işledikleri suçlarla ilgili ön duruşma yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474