banner564

Zeytin dalı uzattı

Emekliler Derneği’nin yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan Tatar, “Sizlerle barışmak, saygı ve sevgimi belirtmek için buradayım” dedi

Zeytin dalı uzattı
banner598
Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’nin üyelerine daha iyi hizmet verme hedefiyle inşa ettireceği yeni merkez binasının temelleri önceki gün atıldı.
Lefkoşa’da “Metehan Yolu” olarak bilinen güzergâh yakınındaki alana, 5 kat olarak inşa edilecek binanın temel atma törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Lefkoşa Bölge Müdürlüğü adına Hüseyin Nebih, emekli derneklerinin yetkilileri ve emekliler katıldı.
Törende sırasıyla Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga, UBP Milletvekili Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından temel atıldı.

Tolga: Eski bina hizmetleri karşılamıyordu
Törende ilk sözü alan Mustafa Tolga, şu an Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde bulunan merkez binanın emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını, burada park sorunu da olduğunu ifade ederek, inşa edilecek yeni binanın hem emeklilere, hem Kıbrıs Türk halkına, hem de Türkiye’den gelecek konuklara hizmet vereceğine dikkat çekti.
Tolga konuşmasında, emeklilerin geriye dönük alacaklarına da değinerek, “Sayın Başbakan bize ‘bütçede ödenek yok’ dedi. Bütçeye ödenek koymak, şartları bile bile bu göreve talip olanların işidir” ifadesine yer verdi.

Tatar’dan Mungan’a gülümseten mesaj
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, temel atma törenindeki konuşmasında ülkenin ekonomik şartları göz önüne alındığında böyle bir binanın inşa edilmesinin küçümsenemeyeceğini vurguladı.
Mustafa Tolga’nın ‘devletten katkı isteyeceğim’ konuşmasına atıfta bulunan Tatar’ın, Maliye Bakanı Mungan’a “Maliye Bakanı hazır ol, mesaj sanadır, bana değil” şeklinde seslenmesi davetliler arasında gülüşmelere neden oldu.
Maliye Bakanı olduğu döneme de değinen Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Tolga’nın kendisini eleştirdiğini anımsattı. Tatar, emeklilere zeytin dalı uzatan konuşma yaparak, “Sizlerle barışmak, sayı ve sevgimi belirtmek için buradayım” dedi.

Eroğlu: Bu bina KKTC’nin malı olacak
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da törendeki konuşmasında Mustafa Tolga’nın ve Ersin Tatar’ın konuşmalarındaki mesajların Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı işaret ettiğini ifade ederel Eroğlu, hükümetin yapabileceklerini uygulaması gerektiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Ülkede birçok kurum ve kuruluş var, bu gibi olaylara katkı sağlamak hayırseverlik gibi değerlendirilmeli ve katkı yapılmalı. Bu bina KKTC’nin malı olacak ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473