banner564

Arkeoloji Müzesi açıldı

İskele Belediyesi ile Turizm Bakanlığı arasında 2016 yılı Aralık Ayı’nda imzalanan protokol, meyvesini verdi

Arkeoloji Müzesi açıldı
banner598

 İskele Belediyesi’nin girişimleri neticesinde 2016 yılı Aralık Ayı’nda Turizm ve Çevre Bakanlığı ile imzalanan protokol, meyvesini verdi. Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmalar sonrasında İskele, Arkeoloji Müzesi’ne kavuştu. Eski Bandabuliya Binası, Turizm ve Çevre Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile İskele Belediyesi’nin çalışmaları sonucu Arkeoloji Müzesi’ne dönüştürüldü. İskele ve Karpaz’ın ilk, Ada’nın ise en kapsamlı müzesi olma özelliği taşıyan İskele Arkeoloji Müzesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Ayşegül Baybars ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından açıldı. 

İskele Arkeoloji Müzesi, dün (30 Nisan) saat 18.00’da düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Erenköy Lisesi öğrencileri tarafından tango dans gösterisi de yapıldı. 
İskele’nin ilk Arkeoloji Müzesinin açılışına; İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, meclis üyeleri ve bölge muhtarlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Ayşegül Baybars, Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, Gazimağusa Şube Müdürü Hasan Tekel, kurum kuruluş temsilcileri, İskele Bölge halkı ve çok sayıda tarih meraklıları katıldı.  Törende, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da birer konuşma yaptı.  

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474