banner564

Üst düzey katılım oldu

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları ödül ve kapanış töreni gerçekleştirildi

Üst düzey katılım oldu
banner598

 Sivil Savunma Teşkilatı ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSARC) işbirliğinde düzenlenen “IUSARGames2018” Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları ödül ve kapanış töreni önceki gece Acapulco Otel’de gerçekleştirildi.

Kapanış ve ödül törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da katıldı.
Uluslararası boyutta düzenlenen tek arama kurtarma oyunu olan IUSARGames’e bu yıl 
7’si yurt dışından olmak üzere 19 üniversiteden ekip katıldı.
IUSARGames2018 Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları’nda yapılan derecelendirmede birinci Girne Amerikan Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, ikinci Endonezya İslam Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, üçüncü Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi geldi. Ekiplere kupa ve madalya takdim edildi. 
Gecede, eski Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Mehmet Levent Akyıldız’a ve üniversitelerin arama kurtarma ekiplerine eğitim veren Sivil Savunma Teşkilatı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü ekibine anı plaketi verildi
Törende; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi, Eski Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Mehmet Levent Akyıldız, IUSARC Başkanı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, birer konuşma yaptı. 
Bu arada, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi  7’inci genel kurulu önceki gün gerçekleştirildi. Genel Kurulda 8 yeni üniversitenin; Biruni Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’nin üyelik başvurusu onaylandı. Akademik çalışma yapma amacıyla IUSARC Bilim Kurulu oluşturma kararı alındı. Konseyin yurt dışı üyelerinin toplantıya video konferans sistemiyle katılımı sağlandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473