banner564

Liderlere çağrı yapıldı

Taksim Sahasında yapılan iki toplumlu 1 Mayıs etkinliğinde, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için adım atılması istendi

Liderlere çağrı yapıldı
banner598

 Başkent Lefkoşa’daki Taksim Sahasında dün akşam Kuzey ve güney Kıbrıs’tan sendikaların katılımıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. 

“Israrlıyız: Çözüm, Yeniden Birleşme, Sosyal Adalet” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte yapılan ortak açıklamada liderlere Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için adım atma çağrısında bulunuldu.
Etkinliğe Kuzey Kıbrıs’tan; Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu DEV-İŞ, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Belediye Emekçileri Sendikası, KOOP-SEN ve DAÜ-SEN ile Güney Kıbrıs’tan PEO katıldı.
Taksim sahasındaki etkinlik öncesinde her iki tarafta da miting ve yürüyüş düzenlendi. Kuzey’de Girne Kapısı, Güney’de ise Maliye Bakanlığı önünden yürüyüşlerine başlayan örgütler Taksim sahasında buluştu.
Birleşik Kıbrıs Müzik topluluğunun seslendirdiği şarkılar ile başlayan etkinliğe, ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yanı sıra bazı bakan ve milletvekilleri de katıldı.
Müzik topluluğunun ardından etkinliği organize eden sendika başkanları hep birlikte platforma çıkarak kalabalığa seslendi.
Organizatör sendikaların ortak basın açıklamaları Rumca ve Türkçe olarak okundu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473