banner564

Desenlerin dili

Şenay Ekingen’in “Lefkara Nakışı” adlı kitabı, ikinci baskısıyla yenilendi

Desenlerin dili
banner598
UNESCO tarafından korunması gereken dünya soyut kültür mirası listesine alınan, İngiliz kraliçesine hediye olarak sunulan, Leonardo Da Vinci’nin ünlü Son Akşam Yemeği tablosunda yer alan, beş asırdan beri ada topraklarında hayat bulan Lefkara Nakışı, geliştirilen teknik ve desenlerle ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Bu el işiyle ilgili tarihçe ve teknik bilgileri de içeren Şenay Ekingen’in “Lefkara Nakışı” adlı kitabı, ikinci baskısıyla yenilendi.
Birinci baskısının ardından derlenen yeni bilgilerle, özelikle işleme teknikleri ve tarihçeyle ilgili 20 sayfaya yakın yeni eklemeyle geliştirilen ikinci baskıda, nakışın felsefesiyle ilgili derlemeler ve kimlikle ilgili vurgular da yer alıyor.
Araştırmacı-Yazar Özkan Yorgancıoğlu’nun önsözdeki ifadesiyle; “Nakış, kumaşa yazılmış yazıdır… Sevgiliye gönderilmiş mesaj, ona yazılmış mektuptur… Bütün mesele mesajı algılayabilmek, mektubu okuyabilmektir. Okumasını bilenler, aynı yazıdan aynı mesajı alırlar. Ama nakışla gönderilen mesaj, kişiye özeldir... “

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474