banner564

Yeniden inşa edilecek

Davutoğlu, “Silopi'yi, Cizre'yi, Sur'u bölgenin örnek kentleri haline getireceğiz” dedi

Yeniden inşa edilecek
banner598

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Buluşması'nda konuştu. Davutoğlu, "Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı ve gördüler ki devletimizin milletten kaynaklanan kudreti her şeyin üstesinden gelir. Terör örgütünün yıktığı, yaktığı şehirlerimizi daha güzel şekilde inşa etmek için büyük bir seferberlik başlattık. Silopi'yi, Cizre'yi, Sur'u terör örgütünün zarar verdiği diğer bütün yerleşim birimlerini bölgenin örnek kentleri haline getireceğiz" dedi.

'Kadın Hayattır' temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katılan Davutoğlu, "Hem İslami değer ve geleneklerimiz itibariyle hem de milletimizin değer ve töreleri itibariyle kadın hiçbir zaman erkek karşısında ikincil bir konumda tutulmamış, bugün kullandığımız anlamıyla kadın sorunu bizde hiç yaşanmamıştır. İslam insanı muhatap almış, erkeği andığı yerlerin çoğunda ayrıca kadını da anarak sürekli bir şekilde eşitlik vurgusu yapmıştır. İlahi mesaja muhataplık anlamında da erkek ile kadın arasında hiçbir fark gözetilmemiştir. İlahi mesajın muhatabı erkek ya da kadın değil; insandır, insandır, insandır. Bizim töre ve geleneklerimizde de kadın, erkek karşısında ikincil bir konuma itilmemiş, dışlanmamış, olması gerektiği gibi hayatın içinde ve merkezinde rol üstlenmiştir" ifadelerini kullandı.

"Analar ağlamasın, diye çıktığımız yolda"
Doğu ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarına değinen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Biliyorum; kadın olarak, anne olarak o hassas yürekleriniz bugünlerde biraz buruk. Terör olayları can alıyor. Canımız yanıyor. Analar ağlamasın, diye çıktığımız yolda en büyük dayanağımız annelerin vicdanı ve yüreğiydi. Bizim inancımızda her hayat mübarektir, saygıya değerdir. Biz yaratılanı, yaratandan ötürü severiz dolayısıyla yaratılana yapılan her yanlışı da yaratana karşı bir isyan olarak görürüz. Nesilden nesile bu değerlerimizi aktararak toplumsal hayatımızı huzur içinde, kardeşlik içinde sürdürdük. İnşallah bundan sonra da bu değerleri ihya ederek yaşamaya devam edeceğiz"

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473