banner564

Girne Belediyesi Oda Orkestrası, ilk konserini Ramadan Cemil Meydanı’nda verdi

Önemli eserler icra edildi

Girne Belediyesi Oda Orkestrası, ilk konserini Ramadan Cemil Meydanı’nda verdi
banner598

 Yeni kurulan Girne Belediyesi Oda Orkestrası, ilk konserini önceki akşam Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda şef Cemre Seziner yönetiminde verildi. Konserde; P.I. Tchaikovsky, W.A.Mozart, H.Purcell, G,Caccini, K.Jenkins, G.Bizet, Di Sarli ve G.Faure gibi sanatçıların eserleri icra edildi.

Konser öncesinde Girne Belediyesi Oda Orkestrası’nın kuruluşu ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü burada yaptığı konuşmada, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması, Taş Heykel Sempozyumu, Kent Müzesi ve Sanat Galerisi gibi birçok farklı alanda ilkleri ve yenilikleri yaptıklarına dikkat çekti.
Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik de, son 5 yıl içinde kültür ve sanat konularında önemli işlere imza atıldığını ifade ederek, belediye bünyesinde oda orkestrasının bulunmamasının büyük eksikliğini hissettiklerini belirtti ve oda orkestrasının oluşumunu sağlayan şef Cemre Seziner’e ve ücret almadan çalışma yapan oda orkestrası üyelerine teşekkür etti.
Girne Belediyesi Oda Orkestrası Şefi Cemre Seziner de, belediyelerin ve sanatçıların halka hizmet etmek için var olduğunu belirterek, bu işbirliğiyle önemli işlere imza atılacağına inandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2019, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474