banner564

“Yenilikçi yeşil iş fikri”

İMO tarafından AB desteğiyle düzenlenen yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin üçüncüye de bin Euro para ödülü verilecek

“Yenilikçi yeşil iş fikri”
banner598

Raif UZKAN
İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) inşaat mühendisleri için farkındalık artırma amaçlı “Yeşil Ekonomi Kıbrıs” projesi çerçevesinde düzenlediği “Yenilikçi Yeşil İş Fikri Yarışması”nın (GODEC) tanıtım toplantısı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde (KTMMOB) yapıldı.
AB tarafından Eğitimde Yenilik ve Değişim IV hibe programınca desteklenen proje kapsamındaki yarışma, sürdürülebilir bir iş geliştirme fikrini geliştirme nihai hedefiyle, başarı potansiyeli yüksek iş fikirlerini belirleme ve KKTC’nin sosyal, ekonomik ve çevresel gelişimine etki etme hedefiyle düzenleniyor.
Yarışmaya katılacak yeşil iş fikirlerinin bir plan sunması veya çevre dostu olma konusunda ayrıntılı bir fikir olması şartı aranıyor.
Yarışmada İMO tarafından birinci seçilecek proje 5  bin Euro, ikinciye 3 bin Euro ve üçüncüye de 1000 Euro para ödülüyle ödüllendirilecek.
Ödülün yarısı yarışma değerlendirmesinin İMO tarafından yapılmasının ardından, 4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek “Gelişen Ekonomiler için Yeşil Fırsatlar” konferansında, diğer yarısı ise başvuru sahibinin GODEC 2020 konferansında “yeşil iş fikrinin” ilerleyişi hakkında yapacağı sunumdan sonra verilecek.
Başvurular İMO web sitesinden veya GODEC Facebook sayfasından indirilecek başvuru formuyla online olarak 16 Eylül’e kadar yapılabilecek.
Basın toplantısında; İMO Başkanı Gürkan Yağcıoğlu, Avrupa Komisyonu temsilcisi Michael Docherty birer konuşma yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474