banner564

Önemli bir adım

ASELSAN ile İTÜ-KKTC işbirliğinde “Deniz Sistemleri Araştırma Merkezi” kuruluyor

Önemli bir adım
banner598

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ASELSAN ile İTÜ-KKTC işbirliğinde “Deniz Sistemleri Araştırma Merkezi” kuruluyor.
ASELSAN ile İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) arasında deniz sistemlerine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştirecek merkeze yönelik iş birliği anlaşması imzalandı.
İTÜ-KKTC’den yapılan açıklamaya göre, imzalanan anlaşma ile “KKTC’nin su üstü ve su altı imkanlarını kullanarak deniz teknolojileri ve altyapıları konularında örnek teşkil edebilecek bir üniversite-sanayi iş birliğinin tesis edilmesi” amaçlanıyor.

Mehmetçik Belediyesi ile işbirliği yapılacak
Öte yandan Mehmetçik Belediyesi ile İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri arasında işbirliği protokolü imzalandı. 
Belediyeden verilen bilgiye göre, İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde, işbirliği protokolüne, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya imza koydu.
İki kurum arasında üç yıl süresince pek çok konuda işbirliği yapılmasını öngören ve ortak kültürel etkinliklerin düzenlenmesini içeren protokol kapsamında, İTÜ-KKTC ile Mehmetçik Belediyesi’nin bilimsel, toplumsal, sosyal ve kültürel, akademik ve eğitim işbirliklerini geliştirmek, belediye bünyesindeki konularda, belediye personeli için, toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı güçlendirmek için, toplum yararına ortak projeler geliştirmek, eğitim, kurs, toplantı ve organizasyonlar düzenlenmesi de planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473