banner564

Eserleriyle yaşayacak

Kıbrıs Türk tarihine ve edebiyatına unutulmaz katıları olan Araştırmacı Yazar Harid Fedai, gözyaşları arasında toprağa verildi

Eserleriyle yaşayacak
banner598
Teoman TURAN
Kıbrıs Türk tarihine ve edebiyatına unutulmaz katıları olan ve geçtiğimiz Cuma günü geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 87 yaşında hayatını kaybeden Araştırmacı Yazar ve Edebiyatçı Ahmet Harid Fedai, son yolculuğuna sevenleri tarafından gözyaşları arasında uğurlandı.
Ahmet Harid Fedai’nin Amerika’da yaşayan oğlu Serkan Fedai, Kızı İley Fedai ve torunu Harid, cenaze töreninde taziyeleri kabul etti.
Ahmet Harid Fedai’nin cenaze törenine, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay,   milletvekilleri Ersin Tatar ve Zorlu Töre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in yanısıra, bir çok siyasi isim, meslektaşları, yakın arkadaşları ve ailesi katıldı.

Bozkurt: Belleğimizin bir kısmını kaybettik
Cenaze töreninde konuşan Kıbrıs Türk edebiyatının önemli isimlerinden İsmail Bozkurt,  Ahmet Harid Fedai’nin Kıbrıs Türk ve Türkiye sevdalısı olduğunu söyledi.
Fedai’nin hafızasının ve arşivinin çok mükemmel olduğunu belirten Bozkurt, “Kıbrıs Türk halkı belleğinin bir kısmını kaybetti” dedi.
Kendisi ile çok yakın çalıştığını ve her başı sıkıştığında onun bilgisine başvurduğunu ifade eden İsmail Bozkurt, “O çok mükemmel bir insandı. Onu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Onun sayesinde çok şeyi öğrendik” şeklinde konuştu.
Araştırmacı Yazar ve Edebiyatçı Ahmet Harid Fedai’nin cenazesi, dün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda dualar ve gözyaşları arasında eşi Işık Fedai’nin yanında toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474