banner564

Meclis bahçesindeki etkinlikte sevgi balonları gökyüzüne bırakıldı ve güvercin uçuruldu

“Bütün Çocuklar Kardeştir”

Meclis bahçesindeki etkinlikte sevgi balonları gökyüzüne bırakıldı ve güvercin uçuruldu
banner598

 Gözde Süreç SARI

21. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin açılışı dün Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirildi.
Törende, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit açılış konuşması yaptı.
Daha sonra Uluçay ile Özyiğit çocuklarla birlikte “Bütün Çocuklar Kardeştir” sloganıyla sevgi balonlarını gökyüzüne bıraktı ve güvencin uçurdu.
Daha sonra ekipler gösterilerini sundu. 
Bakan Cemal Özyiğit tüm çocukların bayramlarını kutlayarak başladığı konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiğini söyledi.
Atatürk’ü iyi anlamak, ilke ve devrimlerini anlayıp anlatma görevleri olduğuna vurgu yapan Özyiğit, Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” ilkesi doğrultusunda çocuk festivalinde düzenlenecek etkinliklerle çocukların kültürlerin kaynaşmasının güzel ve anlamlı dostluklar edinmesinin önemine işaret etti.
Teberrüken Uluçay, etkinlik dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden çocukların KKTC’yi ziyaret etmekte olduğunu, kültürel değer ve etkinliklerin paylaşılacağını söyleyerek, bunun KKTC için çok önemli olduğunu kaydetti. Uluçay, çocukların bayramını kutladı, iyi eğlenceler diledi.

Kortej yürüyüşü yapıldı
Öte yandan 21. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kortej yürüyüşü Lefkoşa’da yapıldı.
Festivale katılan misafir gruplar ve Lefkoşa Merkez okullarından öğrencilerin “Kuğulu Park-Cumhurbaşkanlığı-Girne Kapısı-Meclis” güzergahında gerçekleştirdiği kortej Cumhurbaşkanlığından da geçti. Korteje Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de katıldı.
Verilen bilgiye göre, ev sahibi KKTC, TC, Kırgızistan, Makedonya, Polonya, Litvanya, Rusya ve Finlandiya’dan öğrencilerden oluşan kortej saat 10.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile buluştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474