banner564

‘Okuyalım Eğlenelim’

Kütüphane Haftası ülkenin farklı noktalarında düzenlenen etkinliklerle devam ediyor

‘Okuyalım Eğlenelim’
banner598
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin 52. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler, Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane ve halk kütüphanelerinde sürüyor.
Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikler çerçevesinde dün Beşparmak Lions Kulübü, Girne Maarif Anaokulu ve Çatalköy İlkokulu Girne Halk Kütüphanesi’ne kitap bağışı; Gazimağusa Halk Kütüphanesi’nde Şirin Zaferyıldızı, Akdoğan Halk Kütüphanesi’nde Sevil Emirzade ile söyleşi; Lefkoşa Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde (ÇOGEM) binasında ise “Okuyalım Eğlenelim” sloganıyla çocuklara yönelik masal anlatma, seramik çalışması ve çocuk yogası etkinlikleri gerçekleşti.
Girne’deki etkinliğe, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Beşparmak Lions Kulübü Başkanı Ahmet Yıldırım ve UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ katıldı.
Başkurt, Güngördü, Yıldırım ve Gürçağ etkinlikte yaptıkları konuşmalarda; kitap okuma, araştırma ve kütüphanenin önemini vurguladı.

Güzelyurt’ta bugün şenlik var
52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Güzelyurt Halk Kütüphanesi bahçesinde “Kütüphanede Şenlik Var” başlığı altında yüz boyama, seramik çalışması ve kum boyama etkinliği yapılacak.

İskele’de ve Girne’de etkinlikler olacak
İskele’de yarın saat 10.30’da ise Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümü’nün açılışı, 19.00-21.00 saatleri arasında Girne Halk Kütüphanesi’nde Serpil Yalçın söyleşi ve Deniz Aker’in arp dinletisi yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474