banner564

Moskova’dan mutlu döndü

Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın, bakir kalmış doğasına, Rus turistlerin hayran kaldığını söyledi

 Moskova’dan mutlu döndü
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Rusya’nın Moskova kentinde 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı’nda, Kuzey Kıbrıs’ın, bakir kalmış doğasıyla Rus turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi. 
Sucuoğlu, geçtiğimiz yıl KKTC’yi 15 bin Rus turistin ziyaret ettiğini, 7 bin kişinin ise turistik tesislerde konakladığını anımsattı. 
Sucuoğlu, Rusya’nın Moskova kentinde 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı sonrasında açıklamalarda bulundu.
Verilen bilgiye göre, Sucuoğlu bu yıl Rusya’da düzenlenen turizm fuarının diğer yıllara oranla farklı olduğunu, Türkiye’nin, Rusya ile yaşadığı gerginlik dolayısı ile fuara katılmadığını söyledi.
Bakanlık olarak her yıl Rusya fuarına davet edildiklerini ve bu yılda fuardaki yerlerini aldıklarını belirten Bakan Sucuoğlu, 4 gün süren etkin bir tanıtım kampanyası yürüttüklerini kaydetti.

Alman turistlerle görüştü
Öte yandan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Alman turistleri kabul ederek, ülke turizmi hakkında bilgi verdi.
Verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Alman turistler Kuzey Kıbrıs’ı çok beğendiklerini, özellikle yürüyüş turlarına katılmak için adaya geldiklerini ve çok memnun kaldıklarını söylediler.
Kış ayları olmasına rağmen havanın güneşli ve ılık olduğunu da belirten Alman turistler, her yıl yürüyüş yapmak için KKTC’ye gelmek istediklerini de ifade ettiler.
Sucuoğlu ise, bir buçuk saat görüştüğü Alman turistlerin ülke hakkındaki düşünce ve önerilerini dinlediklerini; fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. KKTC’de bulunmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473