banner564

Gökçebel’e tepki dinmiyor

Baki Aygün, halkın bazı sınıf ve kültürel kesimlerini küçük görme, aşağılama ve ötekileştirmeye yönelik beyanların giderek pervasız şekil almakta olduğunu savundu

Gökçebel’e  tepki dinmiyor
banner598
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, halkın bazı sınıf ve kültürel kesimlerini küçük görme, aşağılama ve ötekileştirmeye yönelik yazılı, radyo-TV ve sosyal medyadan yapılan açıklama ve beyanların giderek pervasız şekil almakta olduğunu savundu.
Aygün yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Başkanı Tahir Gökçebel’in açıklamaları ile sonrasında hükümetin yaptığı açıklamaları eleştirdi.
“Bu sorumsuz açıklamalar ve toplumun değişik kesimlerine yapılan bu saldırılara karşı tedbir almakla sorumlu olan ülkemizi yönetenler ‘gaz alma’ adına arada bir yaptıkları ‘durumu idare etme’ amaçlı açıklamalarla basiretsizliklerini göstermektedir. Son olarak basında yer alan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in açıklamaları ile sonrasında yapılan açıklamaları bu kapsamda değerlendiriyoruz” diyen Aygün, “’Suçun kişiselliği’ ilkesinden hareketle Tahir Gökçebel’in açıklamalarını başında bulunduğu Sendika’dan ayırmakla birlikte; ülkemizdeki her öğrenciye kendi çocuğu gibi bakması gereken pedagoji eğitimi almış bir öğretmenin, kendileri hakkında yapılan suçlama ve önyargıları dahi anlayamayacak yaştaki çocuklar üzerinde yaratacağı travmayı düşünememesinin hangi ruh halinin tezahürü olduğunu toplumun değerlendirmesine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hizmet-Sen de açıklama yaptı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen), eğitimin devlet güvencesi altında anayasal bir hak olduğunu kaydetti.
Yapılan açıklamada konuyla ilgili şunlar ifade edildi:
“Çocuklarımızı ve gençlerimizi ilim öğretmekle görevli olan bazı öğretmenlerin, ilim öğrenmeye karşı çıkması, Hıristiyan batı emperyalizmine uşaklık etmek değil de nedir? Kendi Kolejlerimizde ve İlahiyat Fakültelerimizde yetişmiş, üniversite mezunu din adamlarımız olması Türk halkının en doğal hakkı ve övünç kaynağıdır. Sonuna kadar da bu hakkın savunucusu olmaya devam edeceğiz.” 

Sancar: İlahiyat Koleji’nin yanındayız
Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAR-DER) Başkanı Talip Sancar da Gökçebel'in açıklamalarını kınadı. 
Sancar, “Bizler YAR-DER olarak her zaman İslami kesimin ve hali ile İlahiyat Kolejlerimizin yanındayız. Bu söylemlerinden dolayı Tahir Gökçebel'i kınıyor bu söylemlerinden dolayı hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

İpek: Gökçebel özür dilemeli
Akhataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel'in açıklamalarını kınayarak, özür dilemeye ve istifaya çağırdı. 
İpek, Gökçebel’in Milli Eğitim Bakanlığı kuralları çerçevesinde eğitim gören çocukları hedef almasını eleştirdi. 

Kaynarca: Bilimsel ve objektif bir eğitim veriliyor
Hala Sultan İlahiyat Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ümit Kaynarca, Gökçebel’in söylemlerinin okul öğrenci, öğretmen, veli, mezun ve mensuplarını rahatsız ettiğini belirterek, açıklamaları kınadı. 
Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde öğrencilerin bilimsel ve objektif bir eğitimi, eğitim formasyonuna sahip öğretmenler tarafından aldığını kaydeden Kaynarca, “Okulumuzda öğretilen evrensel değerler ve insani idealler toplumsal hayatımızın ahenk ve uyum içerisinde sürdürülebilmesi için sosyolojik bakımdan elzem ve kaçınılmazdır” ifadelerine yer verdi. 

Kaynarca, Gökçebel’i Hala Sultan İlahiyat Koleji öğretmen ve öğrencilerinden özür dilemeye davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473